Kopierede/fra hoften

Thomas Hoffmann

 

Thomas Hoffmann er hvad man på engelsk kalder en ”scholar”, en der nærmer sig emnet fra forskellige vinkler og forsøger at mestre det. Når temaet er islam ved man, at det ikke er nemt. Man vil uvilkårlig komme til at støde imod interesser og mennesker, der har en helt anden agenda.

Vores samfund er under indflydelse af mennesker for hvem fremme af islam er deres fornemste opgave. En af dem heder Rahma Vetlesdatter Søvik. Hun er “forsker”, men også salafist, en åbenlys selvmodsigelse.

Da hun så et facebookopslag af Hoffmann klagede hun ham ind for dekanen ved hans fakultet i København og forlangte ham straffet. Det afslog dekanen. Hoffmann er alligevel rystet.

Kan det komme helt bagpå ham? Salafisterne er kommet på indersiden af akademia. Selvfølgelig vil de forsøge at intimidere en forsker som Hoffmann.

Det, der er interessant, er, at salafisterne har vundet indpas ved norske højskoler. Niveauet er sænket i takt med en voksende woke-bevægelse.

Men denne er heller ikke Berlingeren fri for. Berlingeren vil ikke se, at såvel pressefriheden som forskningsfriheden er truet af alliancen venstrefløjen-islam. Det er en potent alliance og den fortjener al mulig opmærksomhed.

ANNONSE

Venstrefløjen fremmer islam, det ved alle der følger dansk debat. I stedet for at påpege dette oplagte faktum, tøver Berlingske og henter en kommentar fra professor emeritus ind, Heine Andersen:
Som professor emeritus i sociologi, der i en årrække har undersøgt og kommenteret forskningsfrihedens vilkår i Danmark, mener Heine Andersen i en kronik i Politiken, at kritikken af Søvik indføjer sig i en international tendens.

 

 

»Det er problemer, der ikke har sin rod i forskningen, men i de hetzagtige reaktioner, der opstår, når resultaterne ikke passer i de højrepopulistiske vinde. Det skaber en frygt- og tavshedskultur, selvcensur og skævvridning, der er dybt skadelig for et oplyst demokrati, ud over at det selvfølgelig giver alvorlige skader på arbejdsmiljøet.«

politiken.dk/debat/debatindlaeg

Andersen er en typisk repræsentant for akademikere, der spiller offer og råber op om hetz og forfølgelse når nogle vover at modsige dem.

Han hopper elegant over, at Rahma Vetlesdatter Søvik er allieret med salafistiske Islam Net, der nylig fik købt et ultramoderne skydecenter i Oslo til 60 millioner. Centeret skal blive til et ungdomscenter. Politikerne sover i timen og kommer løbende når salget er gået i orden og pengene lagt på bordet. Hvor får en ungdomsorganisation 60 millioner kroner fra?

Dette miljø er hardcore salafister. Thomas Hoffmann har al grund til at føle sig ilde berørt, men det virker ikke som om alvoren er gået op for Berlingske.

Det er en mager trøst at norske medier og uddannelsesinstitutioner i endnu mindre grad formår at se faren. De synes snarere at være medløbere.

Faktum er at vores samfund islamiseres i rasende tempo.

I Norge er der en mærkelig kombination af afkristnet pietisme-socialisme, der finder en egen tilfredsstillelse af at åbne døren for islam. Der er en glæde over selvmordet, der minder om mellemkrigstiden.

 

 

Nogen måtte have meldt Thomas Hoffmann til dekanen – og pilen peger mod Norge

 

 

 

Ocersættelse Karsten Søberg

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf