Nyt

Huset hvor den 70-årige kvinde blev dræbt efter at en 17 årig satte ild på huset. Skjermdump: SVT

En 17 år gammel dreng er dømt til fire års “sluten ungdomsvård” for mordbranden i Anneberg i Nässjö kommune 31. januar i år. Sagen vakte stor opmærksomhed i Sverige, efter det blev klart at kvinden var blevet trakasseret af en bande med unge som fulgte efter hende hjem, før de satte huset i brand.

Den 17-årige erkendte i Eksjö tingrett at det var han som havde sat ild på. Hans to medtiltalte, også mindreårige, blev idømt mildere straffe.

Efter rettergangen mod den17-årige gennemførtes en retspsykiatris undersøgelse. Den undersøgelse viste at drengen ikke led af nogen psykisk störning i samband med händelsen som antræffende den første februar i år.

Drengen har medgivet at det var han som satte ild på huset, men opgav i forhøret at han ikke troede at kvinden stadig var derinde og at det ikke var hans mening at hun skulle dø. (SVT)

ANNONSE

https://www.document.no/2021/02/03/eldre-kvinne-trakassert-og-brent-til-dode-i-sverige/

De unge havde chikaneret kvinden på bussen, og fulgte efter hende helt hjem. Den 70-årige kvinde kontaktede politiet som kom for at undersøge sagen. De unge havde da forladt stedet, men senere på aftenen vendte de tilbage, og 17-åringen indrømmede i retten at det var han som havde sat ild på huset. De unge forlod åstedet uden at varsle brandvæsenet. Det gjorde kvinden selv, men huset blev hurtigt overtændt, og kvinden omkom.

Anklagerne er tilfreds med dommen.

Anklager Helene Thomasson siger til SVT at hun er tilfreds med dommen.

– Det er et rimlige straf, det modsvarer livstids straf for en voksen, siger hun.

Den 17-åriges to kammerater som var med ved hændelsen dømtes til ungdomsfængsel og samfundstjeneste for krænkelserne og for ikke at have slået alarm i forbindelse med branden.

17-åring döms för mord efter branden i Anneberg (SVT)    Sluten ungdomsvård – LSU

 

ANNONSE