Kommentar

Solna kirkegård, Stockholm – Google maps

Sagen om de to drenge som blev røvet, holdt fanget, knivstukket og tortureret på en kirkegård i Solna i Stockholm, har fået nok en dimension: drengene blev også voldtaget.

Ifølge SVT Stockholms oplysninger skal de to 16-årige drenge ikke have kendt gerningsmændene før de blev trukket ind på en kirkegård og derefter knivstukket i benene for at hindre dem i at slippe væk.

– Jeg kan bekræfte, at begge ofre er blevet stukket i benene, siger kammeradvokat Anders Tordai til SVT Stockholm.

De to ofre blev tvunget til at klæde sig af før de blev udsat for tortur og voldtægt i ti timer.

De har mistet deres tøj og været udsat for vold. Det ser ud til at have foregået det meste af natten, fra midnat til omkring otte om morgenen, siger Tordai.

Det var en tilfældig forbipasserende som reddede de to drenge. De to mistænkte gerningsmænd blev pågrebet kort tid efter baseret på signalementer.

– Der var signalementer. Og et vidne var i stand til at fortælle, at to mennesker løb derfra, da politiet ankom, siger Tordai.

Gerningsmændene er 18 og 21 år gamle. De er begge tidligere dømt for kriminalitet, den ene så sent som i forrige måned. Nyheter idag skriver:

En af de mistænkte er 21 år gammel og er indvandrer fra Iran. I 2014 blev han svensk statsborger. Han blev i begyndelsen af ​​juli af Nacka tingsret dømt til 18 måneders fængsel for brandstiftelse. Branden vedrørte en bil, som tilhørte en ven af ​​den 21-årige, som han hjalp med at sætte ild på, et forsøg på forsikringssvindel. Han er også dømt for andre forbrydelser såsom tyveri og narkotikaforbrydelser.

Den anden mand er 18 år gammel, født i Sverige og anden generation af indvandrere (hans far er indvandrer fra Tunesien). Han er blevet idømt en ungdomssanktion for forsøg på tyveri.

ANNONSE

PT-media opgiver navnene på gerningsmændene til at være Jahani Asl Ali og El Hani Amin.

Den ældste af de to gerningsmænd burde ikke have været på fri fod. Han blev dømt til halvandet års fængsel i sommer.

Den 21-årige har en længere kriminel løbebane. Sidste sommer blev han dømt for brandstiftelse. Sammen med en ven kastede han i december forrige år Molotov-cocktails mod et bilfirma. Skaderne blev anslået til omkring en million kroner. Under forhør indrømmede han, at han havde kastet en Molotov-cocktail. Dommen var fængsel i et år og seks måneder.

Også den 18-årige har et langt strafferegister.

Den 18-årige blev dømt i marts sidste år for forsøg på tyveri – en forbrydelse begået i begyndelsen af ​​samme år. Han knuste vinduer og brød ind i en skole i Solna kommune, men opgav, da alarmen gik. Straffen var en ungdomssanktion. 

Den 21-årige blev tirsdag varetægtsfængslet ud fra stærke indicier. Den 18-årige fremstilles for forhørsretten onsdag.

Begge er mistænkt for bortførsel, voldtægt, grov mishandling og groft røveri.

Begge de tiltalte nægter sig skyldig, oplyser deres advokater.

Rigsdagsmanden Hanif Bali (M) fordømmer Sveriges udmøntning af børnekonventionen, som sker på en måde, der er til fordel for voldsmændene. Han skriver på sin Facebook-væg:

Siden børnekonventionen blev til lov, er problemet med flugt fra lukkede ungdomshjem eksploderet. Fagforbundsrepræsentanter advarer om, at loven tvinger dem til at tillade de unge at beholde deres egne mobiltelefoner og computere.

“- De kan have kontakt med deres kære, men også med kriminelle bander og narkobander. De bestiller narkotika i konvolutter eller skriver til bandemedlemmer om at komme og hente dem på et bestemt sted, siger Frida Strandberg Landin, formand for Seko Sis. ”

Tak, L, KD, S, MP og V (M, C og SD tog forbehold for beslutningen). Det er åbenbart vigtigt for børns udvikling, at alvorligt kriminelle fortsat kan begå forbrydelser, misbruge narkotika og stikke af.

Den, som har ansvar for implementering af loven i Sverige, er den af regeringen udnævnte ”Børneombudsmanden” Elisabeth Dahlin. 

Genkender I navnet? Ja, hun er faktisk den tidligere generalsekretær for Red Barnet og blev kendt i 2015-2016 ved at benægte, at der var nogen fusk med alderen blandt de uledsagede asylbørn.

Det er meget sigende – De snakkende klasser sidder ved fine møder og konferencer og svælger sig i deres humanisme. Samtidig skal personalet på gulvet slås med kæmpestore 17-årige, der på et øjeblik kan pudse deres bandekammerater, med et ufatteligt voldspotentiale, på personalets liv og bolig.

Børnekonventionen er et glimrende eksempel på, hvorfor Sverige skal stoppe med at behandle FNs højtravende påhit som Moses´ stenmalerier.

ANNONSE