Nyt

Skal Danmarks kommende konge spille fodbold med en voldsmand, der er dømt for at nikke skaller og uddele lussinger og knytnæveslag i ansigtet?

Fredag kunne danskerne se Kronprins Frederik gå på banen sammen med den tidligere fodboldspiller, Stig Tøfting, der har været involveret i flere voldelige overfald og har siddet bag tremmer for vold.
Kronprinsen og Stig Tøfting morede sig sammen med flere kendte sportsstjerner og kendisjournalister fra Danmarks Radio og TV 2, der lavede reklame for det korruptionsramte europæiske fodboldforbund.
Ingen stillede spørgsmålstegn ved, om en kommende monark skal medvirke i reklamestunts i fællesskab med en voldsdømt tidligere fodboldspiller.
I 1999 kommer Stig Tøfting op at slås på en McDonald’s-restaurant i Aarhus. Den iltre Tøfting føler sig provokeret af en anden gæst, da han besøger spisestedet i en sen nattetime. Stig Tøfting går amok og uddeler to lussinger.
Retten dømmer Stig Tøfting til 20 dages fængsel.
I 2002 overfalder Stig Tøfting to uskyldige medarbejdere på en restaurant i det indre København. Den voldsdømte fodboldspiller nikker restaurantens bestyrer en skalle, og han slår køkkenchefen med en knytnæve i ansigtet.
Blodet flyder fra restaurantbestyrerens ansigt. Den andet voldsoffer falder bevidstløs om og skal have førstehjælp af en tililende læge. Ambulancen ankommer kort tid efter, og køkkenchefen køres på sygehuset.
Stig Tøfting bliver sendt fire måneder bag tremmer.
I 2004 er den gal igen. Stig Tøfting antaster en sagesløs borger i Aarhus, der mener, at Tøfting har været tæt på at køre vedkommende ned i et fodgængerfelt.
En ung mand fortæller, at Stig Tøfting er centimeter fra at køre ham ned. Den iltre fodboldspiller farer ud af bilen, og han skubber fodgængeren med to hænder i brystkassen. Bagefter truer Tøfting den unge mand med, at han kan invalidere offeret ved at påkøre ham med bilen.
Stig Tøfting bliver afhørt i flere timer på politistationen, men slipper med en bøde på 2000 kroner.
Få måneder senere eskalerer den grove vold igen. Under en julefrokost i fodboldklubben AGF uddeler Stig Tøfting tæsk til mindst en medspiller.
Ved midnatstid begynder Stig Tøfting at slås med fodboldspilleren Søren Pedersen. Tøftings skjorte går i stykker, og han langer aggressivt ud efter holdkammeraten. Rygterne går på, at Stig Tøfting også brækker næsen på AGF-spilleren Kasper Kure.
Fodboldklubben prøver at dysse sagen ned, og fodboldspillerne får mundkurv på. Voldssagen bliver ikke anmeldt til Aarhus Politi, og Stig Tøfting kan nøjes med en fyreseddel fra fodboldklubben.
Stig Tøftings voldelige historik har ikke hindret ham i at få en indbringende karriere i medieverden. Den voldsdømte fodboldspiller er ansat som kommentator og ekspert hos både Ekstra Bladet og TV 3 / Viaplay.
Der er flere eksempler på, at journalisterne elsker at omgås fængselsdømte ‘bad boys’. Et af de mere graverende eksempler kommer fra den hedengangne licenskanal, Radio24syv, der ansatte den muslimske bandeleder Nedim Yasar som studievært. Nedim Yasar var født i Tyrkiet, men blev skuddræbt i et bandeopgør i Københavns Nordvestkvarter.
Flere toneangivende mediefolk, heriblandt den iranske migrant Nima Zamani, kaldte den bandekriminelle tyrker for deres ven.
I Danmark kan man miste sin politiske karriere, hvis man lægger en hånd på en kvindes lår eller kommer med upassende metoo-bemærkninger til kollegaerne.
Derimod bliver man tiljublet og omgås Danmarks kommende konge, hvis man uddeler skaller og langer en knytnæve i hovedet på et offer, der må køres væk af ambulancen.
ANNONSE