Nyt

Kriminaliteten i Frankrig er i færd med at tage overhånd, og den begås stadig oftere af et kraftig voksende antal uledsagede mindreårige migranter, siger den franske republikanske senator Henri Leroy i et interview med Le Figaro.

Leroy, som tidligere har været politimand og borgmester i Mandelieu-la-Napoule i det sydfranske departement Alpes-Maritimes han nu repræsenterer i Senatet, er en af fire senatorer i en arbejdsgruppe som udreder problemerne med uledsagede mindreårige for de franske flygtningemyndigheder (Ofpra). Han er bekymret både for kriminaliteten og omkostningerne de medfører

Le FigaroHvad var det som gjorde at denne arbejdsgruppe blev oprettet?

Henri Leroy: Det er nok at se på kriminaliteten. Den viser en bekymringsfuld, tilsyneladende eksponentiel stigning. I 2015 kom der 30.000 uledsagede mindreårige, i 2018 var de 60.000, og problemerne stiger med den samme takt. De fleste byer og forstæderne er berørt.

Tal fra anklagemyndigheden i Paris, som har de største problemer i landet, viser at 75 procent af ungdomskriminaliteten begås af migranter. Men hovedstaden er ikke alene. I en by som Bordeaux er den tilsvarende andel øget fra 24 procent til 40 procent på to år, siger Leroy.

ANNONSE

Problemerne vokser og truer med at infiltrere al slags kriminalitet, trafficking, organiseret kriminalitet… Vi må stoppe denne blødning.

Leroy har forståelse for generalerne som advarer mod borgerkrig:

Du ved, jeg snakker ikke på vegne af de andre senatorer her, men når generaler advarer dig, er det ikke nogen tilfældighed. Jeg tager det alvorligt. Alle som arbejder i uniform sætter livet på spil, og føler derfor ekstra stærkt for statens sikkerhed.

Generalerne har egentlig råbt om hjælp for Frankrig, og et råb om hjælp kan ikke straffes, mener senatoren, som ikke virker mindre bekymret end de militære:

Samfundet er på nippet til at revne, og ingenting er værre end om vi bliver nødt til at tage hæren i brug for at genoprette sikkerheden. Vi kan ikke fortsætte på denne måde.

Kriminaliteten stiger så meget at størsteparten af politiets resurser går til strafforfølgelse, siger Leroy. Det betyder, at politiet ikke længere klarer at ivaretage borgernes sikkerhed, fastslår han. Politifolkene som hver eneste dag føler at de ikke slår til, bliver demoraliseret og udbrændt, og ingen takker dem.

Tilstrømningen af mindreårige migranter er også ensbetydende med et enormt offentligt pengeforbrug, siger Leroy: Hver uledsagede mindreårige koster staten 50.000 euro (375.000 kr.) om året. Med titusindvis af tilstrømmende betyder det milliardbeløb i euro, og da er de sociale omkostninger ved kriminaliteten ikke engang medregnet, kun de ydelser og tjenester som de mindreårige modtager.

Nogen af vore gamle får bare minimalt. Man må forstå hvad slags følelser dette tema udløser i landet.

Til syvende og sidst handler det også om grænsesikkerhed, erkender Leroy. Nordafrikanske migranter kommer ikke direkte til Frankrig, men via andre EU-lande.

Som unionen ser det, er migration et fænomen som ikke kan standses, men bare håndteres. Så længe det paradigme får lov til at råde, vil Frankrig fortsætte med at slå revner. Men paradigmets dage burde være talte nu, for erfaringen viser at migrationen slet ikke kan håndteres.

ANNONSE