Nyt

Collage: Facebook, Instagram, Mohammed Bako

Tidligere på måneden kunne Statsadvokaten i København fortælle, at en 17-årig syrisk mand slap for udvisning, men fik stadfæstet en dom på 1 år og tre måneders fængsel for ‘forsøg på voldtægt af 16-årig pige efter skolefest’ i Kalundborg. Syrienblog fortæller, at den dømte hedder Mohammed Bako, en kurder der kom til Danmark fra Syrien i 2013. Storebror Ali Bako har været centrum for flere holdningsmasserende indslag i større landsdækkende medier, blandt andet i Go’ Morgen Danmark på TV2 og Dagbladet Information.

Historien er klassisk. En far flygter fra krig, rejser gennem sikre lande, og ender i Danmark. Han får sin kone og børneflokken familiesammenført, senere fulgte adskillige familiemedlemmer, og deres børn. Muhammed Bako har tre søskende, foruden Ali Bako. “Det skal blive nemmere at blive familiesammenført”, lyder det på TV2 News lige nu…

I dag lever Ali Bako med sin far, mor og fem søskende i Kalundborg, hvor han har et fritidsjob og går i en almindelig folkeskole. Han og familien har fået en midlertidig opholdstilladelse i Danmark, som de skal søge om at få forlænget hvert år, lyder det fra Ali Bako. Men de har det godt.”(Ali Bako, TV2.dk, 16. marts 2018)

ANNONSE