Nyt

Alfa Laval eksporterer til Mellemøsten og ‘vestlige lande med store muslimske befolkninger’, og derfor skal medarbejderne underskrive et ‘halal-certifikat’, så de formelt har accepteret, at der eksempelvis ikke må være svinekød i virksomheden. I en virkelighed, hvor muslimer der ikke giver hånd eller ikke godtager firmaers påklædningskrav, ender med at få erstatning for diskrimination, burde fyringen give smeden en klækkelig erstatning. Alligevel er man lidt usikker, for intet indikerer at der i praksis er lighed. En historie fra Folketidende.dk – Smed afviste at signere halal-certifikat.

“Da den 62-årige smed Lars Frederiksen nægtede at skrive under på et halal-certifikat, blev han med øjeblikkelig virkning bortvist fra sin arbejdsplads gennem fem år, Alfa Laval. Men det var en uberettiget bortvisning, mener han, og derfor trækker han og Dansk Metal nu Alfa Laval i Arbejdsretten.

Som de øvrige ansatte havde han været på et halalkursus, og han var også indforstået med, at der ikke må være alkohol eller svinekød på arbejdspladsen. Men han ville ikke skrive under på det certifikat, der hørte til kurset.

– Det er imod min overbevisning og tro at skrive under på en muslimsk tro og lov. Det er jo bare for at tilfredsstille muslimer. Havde det været noget praktisk og noget, vi havde brug for, ville jeg skrive under til hver en tid.”

 

 

ANNONSE