Nyt

 

For et par uger siden kom det frem, at Alfa Laval i Nakskov havde fyret en smed, der nægtede at underskrive et såkaldt ‘halal-certifikat’. Fra Kristeligt Dagblad, der har set det omtalte spørgeskema – Hvis ikke medarbejderne består test, skal de i ekstra halal-træning (kræver login)

“Blandt spørgsmålene er ‘hvad betyder’ haram’?’, ‘hvad betyder ‘halal?” og ‘hvilke af disse produkter betragtes som forurening/ forurenende?’ med svarmulighederne ’støv og skidt,’ ‘produkter fra køer’, ‘produkter fra svin’, ‘ethanol (alkohol) og ‘produkter lavet af plastik’.

Ifølge spørgeskemaet skal man have mindst 70 procent rigtige af de 10 spørgsmål med multiple choice-svar. Består man ikke prøven, skal man igennem ekstra halaltræning.

I et andet dokument fra Alfra Naval i Nakskov lyder det, at alle medarbejdere mindst én gang om året skal igennem halal-træning. Dette dokument indeholder en lang række informationer, som man skal kende for bestå træningen.

Alfa Laval ønsker ikke over for Kristeligt Dagblad at uddybe virksomhedens halalpolitik eller fortælle, hvem der udsteder halal-certifikatet.

ANNONSE