Nyt

Parabolskov i Vollsmose, 5240 Odense, Danmark

Afslørende artikel i Fyens Stiftstidende, der fortæller at Odense Kommune har store problemer med hotel-isolerede Vollsmose-beboere. Den ansvarlig sundhedsfaglige chef Jette Mark Sørensen mener ikke det er relevant, at tale om etnisk baggrund, men indrømmer at de ‘fleste af dem er måske borgere med ikke-danskklingende navne’ med tilføjelsen: “… men derfor kan man jo stadig være dansk statsborger og have været i landet i mange år.”

Hoteldirektøren mener, at alle følger reglerne bortset fra personer med indvandrerbaggrund: Sådan er det bare, vi er magtesløse, og mange ser isolationen som ‘en gratis ferie’. Fra Fyens.dk – Gæster på besøg og ture ud i byen: Hotel oplever massive problemer med corona-isolerede med indvandrerbaggrund (kræver login).

– De ser det som gratis ferie, siger manager på hotel i Odense, der stiller midlertidige isolationsfaciliteter til rådighed for borgere, som på grund af corona bliver sendt i hotelisolation på samfundets regning.

… når det handler om de corona-isolerede med indvandrerbaggrund, så er der i en del tilfælde blevet set stort på isolationsreglerne. Det fortæller hotellets manager.

– Typisk oplever vi, at selv om man har fået besked på at holde sig for sig selv, så kommer der venner eller familie på besøg. Nogle gange er det måske nogle stykker, andre gange en større flok. Og vi oplever også, at de isolerede i nogle tilfælde selv forlader deres isolationslejlighed og går ud i byen.”

“Det er ikke altid forløbet uden problemer, når Odense Kommune har stillet en isolationsbolig til rådighed for borgere fra Vollsmose, der har været smittede eller har været i nærkontakt med smittede med Covid-19. …

– Det er rigtigt, at vi har haft en situation ude på Hjallese Plejecenter, hvor en gruppe på en 12-14 stykker opførte sig stærkt problematisk og blandt andet pillede røgalarmer ned og havde venner på besøg. Det ville vi selvfølgelig ikke acceptere, så derfor valgte vi helt ekstraordinært at sætte vagter på, siger Henrik Littau-Jensen…” (Fyens Amts Avis, 9. marts 2021)

ANNONSE