Kopierede/fra hoften

(Rapport af Nanna Ravn Brems set hos Highfive.net)

Flosklerne falder i lind strøm i Fyens Stiftstidende, men problemet har aldrig været ‘boligområder’ endsige bygninger, men beboerne deri. Så kan man selvfølgelig godt foregive at ti års fængsel ikke siger noget om en persons karaktertræk, men det kræver næsten et medlemskab af Det Radikale Venstre. Fra Fyens.dk – Glad for at ansætte ex-kriminelle: – Nogle af drengene fra Vollsmose er blandt vores dygtigste medarbejdere.

“Der er sund fornuft i at ansætte folk med en plet på straffeattesten – hvis de ellers er klar til at arbejde, mener kørselsleder Michael Mertov fra fragtmand Peder Olsen & Søn:

Jeg har en mand ansat, der har siddet 10 år i fængsel. Det gør ham ikke til en dårligere person, for han har udstået sin straf, og han skal i gang igen. Ellers kommer jeg som skatteborger til at betale for ham resten af livet, siger Michael Mertov. …

– Jeg synes, det er vigtigt, at dem med potentiale kommer ud på arbejdsmarkedet, så de kan forsørge sig selv og være med til at betale til samfundet. Odense Kommune ligger med en af landets højeste arbejdsløshedsprocenter – blandt andet fordi vi har nogle boligområder, hvor folk nærmest er bandlyst på arbejdsmarkedet, når andre hører, de kommer derfra.Hvis man ovenikøbet har en blakket fortid, er man endnu mere udsat. Vi har som virksomhed i Odense en forpligtelse og et ansvar til at hjælpe med til at få arbejdsløshedsprocenten ned og få flere i beskæftigelse, siger Michael Mertov.”

Man ansætter ikke en straffeattest, men et menneske. Og man skal huske på, at man kan forandre sig Tager virksomhederne et socialt ansvar, får de til gengæld nogle hamrende loyale medarbejdere.” (Brian Dybro, SF)

ANNONSE

Mest læst