Nyt

(Hornbækvej 149, Kvistgård; Foto: Nybolig, salgsopstilling)

“Der er tale om en ejendom der trænger til en total renovering, praktisk talt er det kun ydervæggene der består alt andet bør gennemgås og renoveres.” (Nybolig, 2021)

Jeg bloggede første gang om Hornbækvej 149 tilbage i 2010, da Helsingør Kommune købte en tidligere dyrlæge- og borgmesterbolig til en libanesisk familie fra Helsingør, da de angiveligt havde chikaneret deres naboer. Kommunen brugte 500.000 på at gøre rødstensvillaen klar til udlejning.

I 2018 skrev lokale medier, at boligen var blevet til slum, og at rotter havde indtaget stedet. Familien fraflyttede sidste år, og historien går sin gang. Ingen kvaler, danskerne betaler. Fra Helsingør Dagblad – Kun murene kan bruges: Kommunen kræver millioner for raseret husvildebolig (kræver login).

“Det har været et flot hus engang. Men i de senere år er den tidligere dyrlæge- og borgmesterbolig på Hornbækvej i Kvistgård som husvildebolig blevet misrøgtet i en grad, så det reelt set kun er murene, der stadig kan bruges. … Ejendomsmægleren kalder huset for et håndværkertilbud. Det er dog næppe et tilbud til den almindelige gør-det-selv-mand eller -kvinde…

Da kommunen inspicerede boligen efter lejemålets ophør, sagde chefen for Helsingør Kommunes center for Økonomi og Ejendomme, Michael Christensen til Helsingør Dagblad, at det var den dårligst behandlede lejebolig, han havde set i sin tid. … Der er dog ikke det store håb om at stille lejerne til ansvar for ødelæggelserne, eftersom de ifølge Helsingør Dagblads oplysninger lever af offentlige ydelser.”

ANNONSE