Nyt

Foto: Steen Raaschou

Lars Hedegaard, der var en af Danmarks første islamkritikere, har støttet Nye Borgerlige i en årrække. Men på det seneste er der kommet slinger i valsen, fordi Nye Borgerlige ifølge Lars Hedegaard ikke er islamkritiske nok og for eksempel ikke ønsker at forbyde moskeer. Lars Hedegaard betragter moskeer “som kaserner og propagandacentraler for profetens krigere”. En opfattelse, der flugter med Stram Kurs’ holdning til islam.

I går skrev Lars Hedegaard en opdatering på sin Facebookprofil, hvor han spurgte om, han skulle forlade Nye Borgerlige. Det blev ikke til noget entydigt svar i kommentarfeltet. Men opdateringen affødte en længere debat, og Lars Hedegaard endte med at slette sin opdatering.

Frihedens Stemme har spurgt Lars Hedegaard, hvorfor han har slettet sin opdatering og hvilket parti, han ville vælge, hvis han forlader Nye Borgerlige. Det sidste spørgsmål har Lars Hedegaard ikke ønsket at svare på. Om sletningen af sin opdatering siger Lars Hedegaard:

ANNONSE

“Det har været rigeligt debatteret, og jeg vil ikke kommentere yderligere. Jeg fjernede det (opslaget på Facebook, red.), fordi kommentarerne tog overhånd, og alle vist nok havde sagt deres mening op til flere gange.”

En af de aktive i tråden (inden den blev slettet) var Kaare Solhøj Dahle, der har været politisk aktiv i Dansk Folkeparti. Han skrev en længere kommentar, der kan ses herunder. Kaare Solhøj Dahles konklusion er, at han ikke har tillid til Nye Borgerliges projekt.

Pernille Vermund og Nye Borgerlige ønsker ikke at forbyde moskeer. Partiet er heller ikke tilhænger af remigration.

Hvordan Nye Borgerlige vil forene “national suverænitet” med tilstedeværelsen af hundredtusindvis af udlændinge i Danmark er et såkaldt godt spørgsmål.

ANNONSE