Kommentar

Redaktionen bag programmet LOL DK på P3 havde næppe forestillet sig, at deres “frit lejde” segment for politisk ukorrekte jokes ville kaste dem ud i den mediestorm, der er blevet dem til del, og som de stadig befinder sig i.

Alle har haft en mening om den – ikke mindst den professionelle neger, Mary Consoleta Namagambe, der har gjort det til sit livsværk at være krænket, og som derfor naturligt var “fuldstændig mundlam og virkelig vred” over P3s viderekolportering af negerjokes. Og hun havde vind i sine sejl – i hvert fald i første omgang: Redaktionen på LOL DK turde ikke løbe risikoen for at blive kaldt racistisk og lagde sig derfor fladt ned og blottede struben, så Mary Consoleta Namagambe frit kunne føre kniven.

Og jeg skal da love for, at hun benyttede sig af lejligheden. Der er stort set ikke det medie, hun ikke har udtalt sig til om de krænkelser hun var sikker på andre udsatte hende for – hun kom endda til at sidde i en af Wegener-stolene i Deadline og udbrede sig om, hvor udsat hun er som neger i Danmark. Og som for at understrege hendes krænkede rethaveriskhed blev Pernille Vermund idømt 24 timers karantæne på facebook for at gengive indholdet af sit debatindlæg i Berlingske.

ANNONSE

Men meget tyder på, at Mary Consoleta Namagambe har spændt buen for hårdt, for et hurtigt vue over mediernes debat- og blogindlæg vender sig nu mod hendes påstand om, at politisk ukorrekte vittigheder er udtryk for racisme, sexisme eller det, der er værre. Tværtimod synes der er være en voksende konsensus om, at grovkornede jokes muligvis ikke altid er sjove, men at man er ikke racist, fordi man fyrer en negervits af.

Kasper Støvring skriver om, at racistiske vittigheder faktisk er et udtryk for en ligefremhed og en styrkelse af det mellem-menneskelige bånd, og Mikkel Andersson skriver om den den frydefulde krænkelse der driver de professionelt krænkede som Mary Consoleta Namagambe til at ville rense det offentlige rum fuldstændig for krænkende ytringer – i stedet for at lade være med at høre efter dem.

Faktisk står Mary Consoleta Namagambe temmelig forpjusket tilbage med alt sit vrøvl og sludder om dansk racisme, for danskerne er ikke racistiske – heller ikke selvom de fyrer en neger-vits af i ny og næ. Det gør de også om blondiner – uden at lyshårede kvinder mister status af den grund. Hermed kunne sagen sådan set være ude af verden, men der grund til at binde en lille sløjfe på historien, for den illustrerer, at der er sund fornuft og stamina i danskerne, som også efter denne omgang krænkelseshysteri vil fyre jokes af om negre, blondiner og handicappede – selvom P3 ikke stod distancen. Og det er afgørende vigtigt, og siger meget mere om danskernes ukuelighed og stamina end historiens vigtighed på overfladen giver indtryk af.

Vi ved, at vi ikke er racister, homofober, kønsfascister eller handicap-hadere fordi vi gør grin med bestemte grupper. Og vi lader os ikke udskamme til tavshed, fordi en fra segmentet gør sig til talsmand for alle minoritetsgruppers krænkede følelser. Hermed adskiller danskerne sig fra svenskerne, der er gået all in i krænkelseskulturen, og har ladet professionelt krænkede som formanden for Afrosvenskernes Rigsforbund, Momoudu Jallow, censurere svensk børnelitteratur og forbyde brugen af ord som “neger” og “zigeuner”.

Debatten om politisk ukorrekte vittigheder og forløbet af den vidner om, at det trods skvulp i krænkelseshavet fortsat er den sunde fornuft, der sejrer i Danmark. Lad det også være sådan fremover.

ANNONSE

3 svar til “Krænkelseskulturen har ikke vundet – endnu”

 1. Glennie Sørensen siger:

  En mand går ind i en skobutik, og spørger til et par kvalitets cowboystøvler.. Vi har disse flotte sorte cowboystøvler i ægte skin, med sølvsnuder, til kr 250,- siger skosælgeren, men manden ønsker noget lidt mere specielt, og får fremvist et par støvler, lavet af Alligatorskin, til kr 1500,- men er stadigvæk ikke tilfreds, og spørger til noget mere specielt, og får fremvist et par, lavet af slangeskin, til kr 2500,- , men heller ikke disse er specielle nok.. Skosælgeren kigger manden lidt an, og tager ham med ud i baglokalet, og visker til manden, Vi har disse hvide cowboystøvler, lavet af skin fra en hvid mand, men prisen er også derefter, nemlig kr 50.000,- .. Det er lige sådan nogle jeg søger, siger manden glad, kan de også fås i Sort, jep siger skomanden, de koster kr 250,- og er med sølvsnuder..
  Hvad får man, hvis man parrer en Tyrker med en Neger ???? Man får en tyv der ikke gider stjæle ….

 2. Glennie Sørensen siger:

  I er selv nogle feje hunde og hyklere, herinde. Jeg lagde et par neger jokes herind, og i slettede mit indlæg med det samme.
  HYKLERI af format…

 3. Ivan Dybdal siger:

  Ja, racismekortet er slidt op. Kast det over i bunken med slidte nazikort.
  Vi er alle mennesker og vi har hver vores unikke individualitet og udseendet er kun den synlige del. Vi kan ikke gøre for det, for vi er født sådan både hvide, gule, sorte og blå 🙂