Kopierede/fra hoften

På CNN praler Joe Biden med, at hans kommende kabinet vil være det mest mangfoldige i USA’s historie. Der er så og så mange mænd og kvinder, så og så mange hvide og farvede. De er åbenbart ikke udpeget efter personlige kvalifikationer, men efter medfødte omstændigheder.
Demokratiet bygger på den opfattelse, at alle har lige rettigheder og bør have de samme chancer i livet uanset køn, herkomst, hudfarve eller seksuel orientering. Og det har krævet årtiers seje kamp at få dette princip stadfæstet begyndende med borgerretslovene i 1960’erne.
Joe Biden og det demokratiske parti vil tilbage til racismen, hvis kerne er, at mennesker skal bedømmes ud fra medfødte egenskaber og ikke personlige kvaliteter.
Den nye racisme, også kaldet identitetspolitik, går ud på at opdele befolkningen i kaster eller stammer, der ikke har nogen fælles interesse på tværs af køn, hudfarve osv. Og det er alle tiders redskab for kapitalistiske oligarker, som kan nyde deres penge og magt, mens de ser den jævne befolkning rive hovederne af hinanden.
Sådan er opskriften på evig magt, og sådan er opskriften på demokratiets undergang.
ANNONSE