Nyt

Tres muslimer lagde sig på Kommandörgatan på Östermalm i Stockholm fredag, hvor den franske ambassade er placeret, i protest mod præsident Emmanuel Macron, der forsvarede ytringsfriheden i forhold til islam.

Muslimer har skabt en masse uro i Frankrig ved at placere fredagsbønner på offentlige steder.

Det islamiske kurdiske kulturcenter, IKKC, var ansvarlig for bønnemødet.

– Vi vill visa vårt stöd till profeten Muhammed. Vi valde den här dagen för att det är en helig dag. Vi vill visa fransmännen att vi är emot deras agerande. De ska respektera vår religion, vi har inte gjort något hotfullt mot samhället. De vet att vi blir upprörda, vad vinner dem på det? Vi kommer inte acceptera att häda profeten, vi är även emot hädelse av andra religioner.

 

Offentlig fredagsbön utanför franska ambassaden

 

 

ANNONSE