Nyt

Højesterets dommer Ruth Bader Ginsburg (87) er død. Hun tilhørte den liberale side. Trump har nu muligheden for at vippe flertallet eftertrykkeligt til konservativ favør. Demokrater er hysteriske ved tanken.

Mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, kommenterede, at det skal være op til vinderen den 3. november at foretage valget. Men det er ikke skikken i USA. Hvis præsidenten og senatet – der godkender en kandidat – kommer fra det samme parti, er det praksis, at de fylder det tomme sæde. Hvis det er tid.

Der er 45 dage til valget. Da Brett Kavanaugh blev nomineret, tog processen i sig selv 57 dage, men den var ekstraordinær på grund af demokraternes kampagne mod ham med falske beskyldninger. Beskyldningerne skabte så meget bitterhed blandt folket, at republikanerne vil udøve deres ret, hvis de lykkes.

ANNONSE

Schumer siger, at valget skal være op til vælgerne. Men det er ikke vælgerne, der vælger dommere til højesteret.

«You have to go back to 1880s to find the last time a Senate controlled by a party different from the president filled a vacancy on the Supreme Court that was created in the middle of a presidential election year,» McConnell told Fox News.

Dommer Antonin Scalia døde i 2016, og Obama nominerede dommer Merrick Garland, men demokraterne havde mistet flertallet i senatet og havde således ingen ret til
valgte sin kandidat. Hvis de havde holdt flertallet, ville det have været noget andet. Sådan er skikken, og det har været tilfældet siden 1880.
Hvis det er praktisk muligt, løber republikanerne gennem en ny dommer om 45 dage.

Sidste uge offentliggjorde Trump en liste med 20 kandidater til højesteret.

ANNONSE