Kopierede/fra hoften

Hvis de første resultater af dagens amerikanske midtvejsvalg bekræfter forventningen om en republikansk ”bølge”, skal man ikke nødvendigvis tage det for gode varer. Det kan nemlig ende med, at bølgen fuser ud, når der er gået nogle dage.

Demokraterne og deres tro medier har for længst meddelt, at de endelige valgresultater måske først bliver kendt om nogen tid. For man skal lige have optalt brevstemmerne, som plejer at favorisere demokraterne. Systemet rummer rige muligheder for, at venlige stemmeoptællere mirakuløst finder bunker af brevstemmer, der lige præcis betyder, at demokraterne vinder en kneben sejr. Sådan var det også ved præsidentvalget i 2020, der blev afgjort til Joe Bidens fordel på grundlag af godt 40.000 stemmer, som blev fundet, efter at de første resultater viste stor føring til Trump.

Som en journalist på ABC News formulerer det: Når de tidlige valgresultater kommer på tirsdag, vil det sandsynligvis vise sig, at republikanske kandidater fører over deres demokratiske modstandere, tilmed med store marginer. Disse føringer vil svinde ind eller helt fordufte, efter at der bliver fundet bunker af brevstemmer i dagene eller tilmed ugerne efter valgdagen.

ANNONSE

Det er den besked, der nu lyder fra adskillige medier, hvis indsats synes at være koordineret. Joe Biden sagde det samme under en nylig tale.

Alt synes forberedt for et demokratisk mirakel

ANNONSE

Mest læst