Nyt

Der cirkulerer en masse junk på sociale medier, men billedet af en lyshåret svensk pige, der angiveligt kysser Koranen i protest mod Stram Kurs’ Koran-afbrænding, vækker naturligt nok mere anstød end det meste. Jeg har forsøgt at få billedet verificeret, men det er ikke lykkedes. Det ses flere steder, men ophavet kendes ikke. Den konkrete post med teksten (arabisk) kom online i mandags, af en ‘informationsside’ der redigeres af en i Spanien bosiddende muslim, der flere gange tidligere har bragt historier fra Sverige. Muligvis fake?

Kampagnen for at kysse den ædle koran breder sig i Sverige for at reagere på kristne ekstremister og vise solidaritet med muslimer. Denne svenske pige er solidarisk med muslimer i Malmø og sagde: “Jeg ved ikke, hvad denne bog er, men jeg er solidarisk med dig i menneskehedens og barmhjertighedens navn. Hvis denne bog interesserer dig, vedrører den os også, og jeg er stolt over at acceptere den. Vi accepterer ikke, hvad danskerne gjorde i Sverige. “Du skal vide, at det svenske folk er blandt de bedste mennesker i Europa, ikke svenskerne.” (Google translate)

ANNONSE