Tavle

Knud Holmboe, der senere blev til Ali Ahmed, var en af de første danskere, der konverterede til islam. Det skete under en rejse til Marokko i 1924. Holmboes datter – født i 1927 – blev i øvrigt opkaldt efter profetens barnebrud Aisha.

I 1931 drog Knud Holmboe på pilgrimsfærd til Mekka. Om denne rejse, der blev Holmboes sidste, skriver Wikipedia:

“På sin vej til Mekka besøgte han flere modstandsbevægelser og ledere, der befandt sig i eksil i Tyrkiet, Syrien og Jordan. Han blev anholdt af franskmændene i Syrien og smidt ud af landet, men efter heftige protester fra det danske konsulat i Istanbul fik han lov til at komme ind i Jordan. Knud Holmboe oplevede to attentater i Amman, Jordan. Det skræmte ham dog ikke, og han drog videre. Italienerne frygtede Knud Holmboes motiver for at rejse til Mekka. De troede, han ville opildne til Jihad mod italienerne i Libyen. Det fik dem til at sende en italiensk-tysk agent efter ham, der skulle overvåge ham. Den 11. oktober 1931 forlod Knud Holmboe den jordanske havneby Akaba ridende på en kamel. Han ankom alene til den saudiske by Haql, og efterfølgende er der ikke flere spor efter Knud Holmboe.

De sidste forlydender om Knud Holmboe

Det er velkendt, at han gjorde holdt for en nat i udkanten af Haql-oasen, der ligger syd for Akaba, i det nuværende Jordan. Her blev han opsøgt af en lokal stamme af beduiner. Men det vides ikke med absolut sikkerhed, om disse beduiner dræbte Knud Holmboe, da beduinstammen selv nogle få måneder senere blev dræbt af soldater loyale overfor Ibn Saud, grundlæggeren af Saudi-Arabien. Ifølge kilder fra familien til Knud Holmboe, blev han dræbt af disse beduiner.”

ANNONSE

Se også
Muhammedtegner Kurt Westergaard fylder 85 år

ANNONSE