Kopierede/fra hoften

Soma Mayel gør lynkarriere i det danske samfund, både yrkesmæssig og politisk. Hun er også del af unge håbefulde der får være med til Strasbourg hvor EU-parlementet holder møde.

“Tosse”, “han er en tåbe” og “hold din forbandede mund”.

De voldsomme skældsord rammer Dansk Folkepartis toppolitiker Martin Henriksen. Afsenderen er en af de omstridte muslimer, der er ansat hos udlændingemyndighederne.

“For fanden, hvor jeg krummer tæer på dine vegne,” raser Soma Mayel mod Martin Henriksen.

27-årige Soma Mayel har muslimsk baggrund. Hun arbejder som fuldmægtig og jurist hos Udlændingestyrelsen. Her håndteres der asylsager og familiesammenføringer fra de tusindvis af migranter, der vil bosætte sig i Velfærdsdanmark.

Det skal vise sig, at det islamiske temperament i den grad koger over, når den kvindelige asyljurist folder sig ud.

Soma Mayel er født i Afghanistan, men rejser til Danmark i 2001. Her lægger hendes afghanske familie arm med de danske udlændingemyndigheder for at opnå asyl og et rødbedefarvet dansk pas, der giver adgang til velfærdsydelserne.

Men hvorfor skal DF’eren Martin Henriksen kaldes for ‘fjols’ og ‘tåbe’ af en jurist i Udlændingestyrelsen?

I sommeren 2017 er det daværende folketingsmedlem, Martin Henriksen, forud for sin tid. DF-politikeren har fået fornemmelsen af, at der er mange tidligere asylansøgere ansat i Udlændingestyrelsen.

Martin Henriksen undrer sig over, at udlændinge vurderer om, andre udlændinge må bosætte sig i Danmark. Derfor retter Martin Henriksen henvendelse til daværende integrationsminister Inger Støjberg.

Martin Henriksens skepsis overfor udlændingemyndighederne trækker tråde til en onlineskandale, der ser dagens lys tre år senere. I sommeren 2020 bliver en række jobprofiler og CV-oplysninger fra muslimske medarbejdere i Udlændingestyrelsen lagt på Facebook.

ANNONSE

“Muslimer i Udlændingestyrelsen hængt ud med navn og billede,” står der i Politikens overskrift.

Udlændingestyrelsens afghanske jurist – Soma Mayel – er rødglødende af raseri, da hendes jobprofil indgår som bevismateriale på de sociale medier i juni 2020.

“Det har været et af de mest uanstændige og usmagelige opslag på sociale medier, som jeg (ufrivilligt) har lagt ansigt til,” skriver Soma Mayel på Twitter.

Disse ord er intet at regne mod det vredesudbrud, der rammer DF’eren Martin Henriksen allerede i juli 2017, da han berører nøjagtig samme sag.

 

“Han er en tåbe. Han skal stoppe med at skabe mistro til en forvaltningsmyndighed,“ raser Soma Mayel mod DF-politikeren.

Grunden er, at Martin Henriksen, der er Dansk Folkepartis daværende integrationsordfører, har stillet følgende spørgsmål til integrationsministeren:

“Kan ministeren oplyse, om der er en overrepræsentation af asylinterviewerne i Udlændingestyrelsen med anden baggrund end dansk? Og finder ministeren det ikke bekymrende, hvis sympati med asylansøgeren influerer den saglige vurdering?” spørger Martin Henriksen.

Soma Mayel, der både er muslim og forhenværende asylansøger, ryger straks til tasterne og klager over ministerspørgsmålet:

“Nu brokker jeg mig selvfølgelig på vegne af mig selv, men som ansat i Udlændingestyrelsen, hvor jeg siden august 2015 har haft med asylsagsbehandling at gøre, så går sidste del af spørgsmålet mig ekstra nært på. Endnu et flabet og klassisk spørgsmål af Martin Henriksen,” skriver Soma Mayel.

Soma Mayel er altså, som juridisk embedsansat hos udlændingemyndighederne, vred over, at et dansk folketingsmedlem bruger sin ret til at stille kritiske ministerspørgsmål om relevante politiske emner.

Soma Mayel mener ikke, at Martin Henriksen må påpege, at tidligere asylansøgere behandler nuværende asylansøgeres ansøgninger om for eksempel familiesammenføring.

Derfor bliver Martin Henriksen kaldt ‘tåbe’ og ‘tosse’.

Asyljuristen Soma Mayel er selv sprunget fra fra den ene side af bordet til den anden hos udlændingemyndighederne. Allerede da hun studerer jura på Københavns Universitet, får hun et eftertragtet job i Udlændingestyrelsen. Soma Mayel indgår en aftale om jobbet få måneder efter, at hun har indkasseret sit danske statsborgerskab i 2015.

Asyljuristen Soma Mayel beholder endda sit afghanske pas og statsborgerskab. Så det er reelt en borger fra Afghanistan, der bliver ansat hos udlændingemyndighederne i august 2015.

Soma Mayel fortsætter sin tirade af nedladende skriverier, der er rettet mod Martin Henriksen. DF-politikerens eneste brøde er, at han sætter spørgsmålstegn ved de tidligere asylansøgere, der arbejder hos Udlændingestyrelsen.

Den muslimske jurastuderende smider ‘uddannelseskortet’ og påpeger, at DF-politikeren ikke er akademisk uddannet:

“Jeg er stadig, indtil videre, en bachelorgrad foran ham. Ligesom mine dygtige kollegaer er ham overlegen på flere fronter. Tosse,” lyder det nedværdigende sprogbrug fra Soma Mayel, der fortsætter:

“Martin Henriksen ved måske bare ikke meget om juristløftet og det at gå på en videregående uddannelse.”

Det er tydeligt, at Soma Mayel prøver at nedgøre Martin Henriksens uddannelsesmæssige baggrund. Politikere eller danskere uden en akademisk eksamen skal tilsyneladende tie. I grunden en usympatisk holdning af en tilrejsende gæst i Danmark.

På dette tidspunkt har Soma Mayel afsluttet sin bacheloreksamen på det juridiske fakultet på Københavns Universitet. Men kan først kalde sig færdiguddannet jurist i december 2019.

Spørgsmålet er: Hvorfor skal et dansk folketingsmedlem hånes for vedkommendes uddannelsesmæssige baggrund af en juridisk embedsmand hos Udlændingestyrelsen?

Det et ikke just taknemmelighed over en skatteyderbetalt jurauddannelse, der kendetegner afghanske Soma Mayel. Den unge kvinde sætter sine fødder på dansk jord for første gang i maj 2001, og hun har derefter nydt godt af danskernes skatteindbetalinger.

Men måske er det ikke så mærkeligt, at Soma Mayel bruger et nedrigt og hadefuldt sprog overfor Dansk Folkepartis Martin Henriksen. Det hele handler i sidste ende om et politisk opgør.

Soma Mayel begynder en politisk kometkarriere hos Det Radikale Venstre. Her bliver hun valgt til bestyrelsen i en nordsjællandsk partiforening. De Radikale appellerer i høj grad til asylansøgere med muslimsk baggrund, fordi partiet vil lempe udlændingereglerne.

Soma Mayel stemmer på De Radikales landsforsamlinger, holder møde med Morten Østergaard på Christiansborg og er en af nøglemedarbejderne, der får valgt Kristian Hegaard til folketinget.

Det Radikale Venstre har altså et partimedlem siddende i en nøgleposition i Udlændingestyrelsen. Herfra kan hun uhindret kalde sine politiske modstandere for nedværdigende skældsord. Uden det får de mindste konsekvenser.

Dette er beviset på, at en myndighedsperson hos Udlændingestyrelsen, der ellers skulle fungere upartisk, spiller et politisk magtspil, mens vedkommende svinger asylstempler og tilladelser til familiesammenføringer.

Det er utilstedeligt, at en jurist hos Udlændingestyrelsen kalder en dansk politiker for ‘tosse’ og ‘tåbe’.

***

Læs mere om Soma Mayel og hendes afghanske families egen asylsag, der vækker undren i brede kredse. Soma Mayel blev familiesammenført fra det sikre og stabile Rusland. En sag, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorvidt Soma Mayel reelt kunne kalde sig ‘flygtning’.

ANNONSE