Nyt

Foto: Facebook

Den selverklærede ‘tykaktivist’, Fedfronts Dina Amlund, der blandt andet skriver på Venstreradikale Konfront, blev sidste år hængt til tørre i Detektor på P1. Et videoklip cirkulerer i disse dage, hvor hun beretter om at det i virkeligheden er ‘tykfobi’, der er problemet, ikke ‘fedtvæv’. Hun fortæller om den strukturelle undertrykkelse mod tykke, og understreger pointen med disse ord: “Der er ingen der spytter efter hvide mennesker…”

Ekstra Bladet har historien om DF-folketingskandidat Mette Qwinten, der lagde et billede på Facebook under en bytur på en café i Herlev – DF-politiker: Jeg blev overfuset.

“Sagen tog sin begyndelse, da hun sad med sin kæreste ved 18-tiden på terrassen ved Cafe Risico, der ligger ved Bangs Torv i Herlev. På p-pladsen opholdt en større gruppe unge sig.

– De var hovedsageligt i alderen 18 til 30 år. Men der var også nogle, der var yngre, fortæller hun.

Hun beskriver, at der er tale om unge med anden etnisk baggrund, og at de larmede. …

Mette Qwinten passes også op af de unge, fortæller hun:

– Under hele episoden, der går de og filmer og tager billeder. Hele tiden har jeg en til to på hver side af mig. De vil have mig til at svare på spørgsmål, ligesom de sviner mig til med skældsord.

– Dem fra cafeen gør ikke noget, og jeg ender ud på gaden. Der kommer flere unge til. Blandt andet en på cykel. Han spytter på mig, fortæller Mette Qwinten.

– Der kommer også en bil, hvorfra der råbes ‘næste gang, så nakker vi dig, din luder.’

ANNONSE