Kunstbilde

Oscar Alfred Ellqvist (1867-1937)
Sølvgelatinkopi i Stockholms stadsmuseum.

Motivet er hentet fra Ersta backe, nå Erstagatan på Södermalm (vanligvis forkortet til Söder) i Stockholm, muligens en gang rundt forrige århundreskifte. Etablissementet nederst til høyre skilter med Amerikanska pannkaks-grädderiet. Fotografens søster Selma utdannet seg som diakonisse ved Ersta diakoni, like i nærheten.

Det ser ut til at Oscar Ellqvist var en dyktig, svært produktiv og meget benyttet fotograf i Stockholm. Hvor vidt han var kunglig hovfotograf skal jeg ikke si for sikkert – men han fotograferte i alle fall kung Oscar II på lit-de-parade i desember 1907.

Det skal ellers nevnes at en annen av fotografens søstre, Ester Ruth Elisabeth (1880-1918) fikk en kunstnerisk utdannelse. En av hennes medstudenter ved akademiet var John Bauer (1882-1918), som hun giftet seg med i 1906.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også