Nyt

 

13 franske kvinder, som sad fængslet i Syrien, mistænkt for at være jihadister og IS-tilhængere, er stukket af, oplyser en fransk organisation.

Blandt flygtningene er Hayat Boumedienne, som var kæreste til manden som i januar 2015 dræbte fire personer i et jødisk supermarked i Paris, to dage efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Det er Center for Terroranalyse (CAT) i Paris, som onsdag oplyser at hun og tolv andre franske kvinder er stukket af. De fleste sad fanget i lejrene Al-Hol og Ain-Issa i Nord-Syrien, og til sammen udgør de en tiendedel af de franske kvinder, som holdes fanget i Syrien, fordi de mistænkes for at være IS-tilhængere.

Dette viser at lokale myndigheder i Syrien ikke kan garantere at udenlandske jihadister forbliver fanget, mener Jean-Charles Brisard, en af CAT´s grundlæggere.

– Den største risiko er at jihadister vil sprede sig og enten styrke jihadistiske organisationer i Syrien eller Irak, forsøge at starte hellig krig et andet sted eller, i nogle tilfælde, vende tilbage i hemmelighed til Europa og gennemføre angreb der, siger han.

ANNONSE

Ifølge Brisard er der flere andre kendte kvinder blandt dem, der er flygtet.

– Nogle var gift med kendte jihadister, andre lavede propaganda og dukkede op i IS magasiner, siger han.

ANNONSE