Nyt

Den tyske Forbundsdag har torsdag bestemt at det herefter skal være strafbart at krænke EU-flaget eller EU-hymnen i Tyskland. Den, som for eksempel måtte sætte ild på EU-flaget, risikerer bøder eller op til tre års fængsel, oplyser Der Spiegel.

Tidligere har det med undtagelse af specielle omstændigheder kun været strafbart at krænke Tysklands flag, oplyser det tyske nyhedsmagasin. Nu udvides forbuddet til at gælde andre staters flag samt EU-flaget. Forbuddet omfatter også politiske demonstrationer.

«Afbrænding af flag har ingenting med fredelig protest at gøre», siger Tysklands justitsminister Christine Lambrecht (SPD). Det skaber «had, vrede og aggression» og sårer mange menneskers følelser.

AfD mener forbuddet er et overdrevent indgreb i ytringsfriheden og den kunstneriske frihed, og gik imod at gøre det strafbart at krænke EU-symboler.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

ANNONSE