Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi i United States Holocaust Memorial Museum, Washington DC.

De avbildede er Dora (f. Stillerman), født 1899, Malwina (Inka) født 1929, og maskiningeniør Gustaw Gerson, født 1893. I Yad Vashems database oppgis det at Dora og Gustaw er presumably murdered, ettersom de er innført i fortegnelsen over beboere i Łódź-ghettoen, der svært få overlevde. Men det viser seg at alle tre klarte seg gjennom denne tiden.

Om denne ghettoen, som ble påbegynt den 10. desember 1939 og endelig befridd den 19. januar 1945, kan vi lese her og her.

Beretningen om familiens bakgrunn og historie både før og etter krigen kan vi lese her. Dora, Inka  og Gustaw slo seg i 1946 ned i Bolivia, der de hadde slektninger, mens Inka reiste videre til USA i 1949 for å studere ved Massachusetts Institute of Technology. Her traff hun Steve Allen (opprinnelig Margulies) fra Wien, som hun giftet seg med i 1951.

ANNONSE

Læs også

Læs også