Nyt

Foto: Twitter

Volker Van der Graaf, der myrdede den populære politiker Pim Fortuyn på parkeringspladsen uden for radiohuset i Hilversum den 6. maj 2002, er en fri mand.

Van der Graaf blev dømt til 18 års fængsel. Anklageren krævede fængsel på livstid, fordi angrebet var et angreb på demokratiet, men domstolene accepterede ikke begrundelsen.

Allerede i 2014 fik Van der Graaf udgangstilladelse.

30. april har han afsonet dommen og kan leve uden begrænsninger,

Volker Van der Graaf, som han så ud i 2002.

Van der Graaf var venstreorienteret og dyrebeskyttelsesaktivist. Han forsvarede drabet ved at sige, at han ville beskytte muslimer mod politikere som Fortuyn.

Det rejste og rejser spørgsmålet om medierne og de andre politikers ansvar, som fremstillede Fortuyn som en fare for demokratiet.

Dette billede er taget ved samme anledning som Reuters var til stede og fotograferede. Teksten til Reuters billede er interessant.

”Maverick”, den hollandske anti-indvandringspolitiker Pim Fortuyn, ses på et arkivfoto den 3. april 2002. Fortuyn blev skudt flere gange den 6. maj 2002 eftermiddag og var i kritisk tilstand, sagde en talsmand fra hans parti. Foto: Leo Vogelzang / Reuters / Scanpix. 

Da dette billede er taget, har Fortuyn kun en måned tilbage til at leve i. Han var en meget stærk personlighed, akademisk, homoseksuel og sagde sin mening lige ud. Normalt burde sådanne kvaliteter have gjort Fortuyn til en medieyndling, men han kritiserede grupper, som medierne har taget under deres beskyttende vinger. Således blev han en “maverick”, en usædvanlig og selvstændig person. Husk, at denne anmeldelse blev skrevet af Reuters, da han svævede mellem liv og død. 

Mordet på Fortuyn var det første politiske drab i Holland i flere hundrede år.

Derefter fulgte drabet på filmskaberen Theo van Gogh.

Mediernes dårlige samvittighed kan ses i det faktum, at der kun nævnes lidt om drabene på islamkritikere i Vesteuropa. De behandles som enkeltbegivenheder, der glemmes efter et stykke tid.

Holland: Manden, der myrdede pro-frihedspolitiker Pim Fortuyn “for at beskytte muslimer” er en fri mand, ingen overvågning.

Netherlands: Man who murdered pro-freedom politician Pim Fortuyn “to protect Muslims” is a free man, no supervision

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid