Nyt

Irakiske soldater med IS-droner og komponenter i det vestlige Mosul.

To personer er anholdt på Nørrebro sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet. Sagen har forgreninger til en terrorsag fra 2017, hvor to mænd er sigtet for at købe og sende droneudstyr til terrororganisationen Islamisk Stat.

På twitter oplyser politiet at “der omhandler indkøb samt facilitering af genstande – blandt andet droner – fra Danmark til Islamisk Stat.”

De anholdte er sigtet efter den såkaldte terrorparagraf.

– De anholdte er nu i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag, lyder det fra Københavns Politi.

Præssemeldingen:

Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET i dag efter længere tids efterforskning gennemført en anholdelsesaktion, hvor to personer er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet. De to anholdte er sigtede efter Straffelovens §114 stk. 1 nr. 1 og nr. 2 jf. § 23, jf. § 21. De to sigtede mistænkes for at være del af et netværk som indgår i sagen.

Sagen omhandler indkøb samt facilitering af genstande bl.a. droner, fra Danmark til IS i Syrien/Irak som skulle anvendes til kamphandlinger.

Københavns Politi og PET har foretaget en række ransagninger i Storkøbenhavn i forbindelse med sagen.

De anholdte er nu i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved retsmødet. Dette sker af hensyn til den stadig igangværende efterforskning. Derfor kan vi ikke oplyse yderligere i sagen.

To mænd anholdt i stor aktion: Har forbindelse til terrorsag om droner

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte