Nyt

Siden Wilhelm Conrad Röntgen opdagede røntgenstråler i 1895, er alle røntgenbilleder til medicinsk brug blevet manuelt kontrolleret af mennesker . Dette er nu ved at ændre sig.

DR oplyser, at personalet på X -stråleafdelingen på Aalborg Universitetshospital i Danmark har fået ny “kollega”.

Når patienter der tager røntgenbilleder, er det ikke længere et menneske, der ser på billederne først. Kunstig intelligens har overtaget denne opgave.

Kunstig intelligens (AI) kan læse røntgenbillederne på mindre end et minut med 98 procent sikkerhed. Det har indtil videre reduceret ventetiden på afdelingen med en time.

“Hvis man får den rigtige diagnose med det samme, kan man undgå at overse noget, der vil betyde, at patienten skal tilkaldes igen dagen efter”, siger overlæge Christian Pedersen fra ortopædkirurgisk afdeling.

Den kunstige intelligens blev testet på 14 millioner røntgenstråler, inden den blev taget i brug.

Ifølge Pedersen er der eksempler på, at AI har fundet brud, som de menneskelige medarbejdere i første omgang havde overset. Alligevel bliver røntgenbillederne stadig tjekket af medarbejderne efterfølgende.

“Næste hverdag bliver alle røntgen- og skadesjournaler gennemgået af radiolog og ortopædkirurg, så man kan se, om det rigtige er fundet på røntgenbillederne”.

Akutafdelingen på Aalborg Universitetshospital har sammen med Farsø Sygehus brugt kunstig intelligens siden i sommer. AI er sandsynligvis kommet for at blive.

I fremtiden kan medarbejdere i sundhedsvæsenet forvente endnu mere hjælp fra kunstig intelligens, end tilfældet er i dag.

“Førsteprioriteten er selvfølgelig andre steder, hvor man har billeder at se på, så der kan være andre former for scanninger”, påpeger Andreas Møgelmose, der er lektor i kunstig intelligens på Aalborg Universitet.

På den anden side vil AI også kunne bruges på en lang række områder, såsom at analysere blodprøver for kræft og andre sygdomme.

Ifølge Møgelmose kan introduktionen af ​​kunstig intelligens i samfundet sammenlignes med dengang internettet så dagens lys.

“I begyndelsen vidste ingen, hvad de skulle stille op med internettet. I dag kunne ingen forestille sig at leve uden det”.

«Nesten all helsetjeneste» vil bli påvirket av kunstig intelligens

Studier: Kunstig intelligens kan forbedre deler av helsevesenet

Køb “Uncertain Science” af Steven E. Koonin som paperback her< / a> og som e-bog her!

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag