Nyt

Danske mediers Trump-had kender ingen grænser.

‘Trump-brøler’ skriver Avisen.dk, og er ikk i nærheden af virkeligheden. En Rizau-historie fik en absurd overskrift hos Avisen.dk – Trump-brøler: Mand dør efter at have taget klorokin.

“En amerikansk mand er død efter indtagelse af rengøringsmidlet klorokin. Han troede, at det ville beskytte ham mod at blive smittet med coronavirus. … Mandens kone indtog også stoffet og er i kritisk tilstand.

Det giftige middel, de spiste, var ikke den type klorokin, der bliver brugt medicinalt til at behandle malaria, og som ifølge nogle forskere viser stort potentiale som middel mod coronavirus.

Det var derimod den type klorokin, som man bruger til at rengøre akvarier. USA’s præsident, Donald Trump, har tidligere nævnt, at midlet hydroxyklorokin – et lignende middel – sammen med et antibiotika kunne blive et potentielt vigtigt medicin mod coronavirus.

Mandens kone fortæller til NBC News, at hun havde set pressebriefingen med præsidenten og kunne huske, at han sagde ‘klorokin’.

– Jeg så, vi havde det stående bagest på hylden og tænkte: Hey, er det ikke det, de taler om i tv, siger konen til NBC News.”

Avisen.dk, 24. marts 2020)

ANNONSE