Kommentar

Adele Momoko-Fraser opdagede tirsdag at det ikke var så smart at prale af at hun havde bidraget til at andre journalister havde mistet deres indtægter. Hun forsøgte at distancere sig fra det, til ingen nytte. Momoko-Fraser repræsenterer en ny type yngre journalister, som virker blottet for enhver arbejdsmoral. De sluger moralen og det tillader dem at gøre hvad som helst. Momoko-Fraser har, sit unge udseende til trods, en imponerende liste med arbejdsgivere: Hun begyndte i Al-Jazeera. Hun har siden haft jobs hos CBS News, the BBC, Channel 4, og Sky News. Man tænker at her er noget af forklaringen på at disse nyhedskanaler er blevet så politiseret de senere år.

En journalist ved NBC News, Adele Momoko-Fraser, udsendte stolt en tweet om at to kendte netsteder, the Federalist og Zerohedge, var blevet demonetized af Google ads. fordi de bragte stof som kritiserede Black Lives Matter. Hun hyldede det faktum at de to var frataget deres indtægter som en stor sejr. De var jo “far-right”.

En journalist ved NBC News, Adele Momoko-Fraser, udsendte stolt en tweet om at to kendte netsteder, the Federalist og Zerohedge, var blevet demonetized af Google ads. fordi de bragte stof som kritiserede Black Lives Matter. Hun hyldede det faktum at de to var frataget deres indtægter som en stor sejr. De var jo “far-right”.

ANNONSE

Journalister, som glæder sig over at have knækket nakken på andre medier? Dette er blevet typisk for en vis type mainstreammedier. De har indgået en aftale imellem sig om hvem det er lovligt at forfølge. Det medfører intet ansvar.

Google bans website ZeroHedge from its ad platform over comments on protest articles


Måden disse to netsteder blev lagt ned på siger meget om det kvælertag som medier, politikere og Big Tech bruger overfor politiske modstandere.

De sidder med rebet og begge ender i hænderne og nu trækker de til og kvæler ytringsfriheden.

De tolerer ikke meget fra politifolk, men selv har de ret til alt.

Det utrolige ved historien er at den begynder med at NBC News gav et pålæg til sine journalister om ikke at rapportere om volden ved BLM-demonstrationerne.

Disse medier er del af en magtstruktur som har medspillere i form af NGO’er, der går på jagt efter far right netsteder. I dette tilfælde Center for Countering Digital Hate i Storbritannia. Det er den type NGO’er, som myndighederne støtter, også i Norge, fordi de angiveligt vil bekæmpe fake news. Det begreb som bruges til at retfærdiggøre alle mulige indgreb.

Google og de andre tech- selskaber har indført community-regler, som er så vage at hvad som helst kan fremstilles som brud på dem. Resultatet er selvdisciplin blandt brugerne.

Google har 70 procent af markedet for online-annoncer. Hvis de trækker sig ud af en netside betyder det som oftest sidste søm i ligkisten.

NGO’er som Countering Digital Hate ved dette og spekulerer i det.

Det var det, der skete med the Federalist og Zerohedge. De fik klager i kommentarfeltet.  I dagens USA er det ikke lovligt at kritisere Black Lives Matter. Der skal derfor ikke særlig meget til at finde noget at klage over.

Journalisten hos NBC, Adele Momoko-Fraser, var fræk nok til at være ”go-between” mellem Countering Digital Hate og Google, og så skrive en nyhedsstory om at Federalist og Zerohedge var frataget deres annoncer.

Hun svinede dem rigtig godt til for at vise at de fik som fortjent.

Googles forbud kommer efter, at virksomheden blev gjort opmærksom på forskning fra Center for Countering Digital Hate, en britisk NGO, der bekæmper online had og fejlagtig information. De fandt, at 10 U.S-baserede websteder har offentliggjort, som hvad de siger, er racistiske artikler om BLM-protesterne, og forudså, at webstederne ville tjene millioner af dollars gennem Google Ads.

Ord som racisme har i vore dage næsten mistet al værdi. Den journalist, der bruger det som en anklage, har skjulte motiver.

Senator Joe McCarthy ligner en ren spejderdreng sammenlignet med dagens operatører.

Imran Ahmed, administrerende direktør for Center for Countering Digital Hate, sagde, at de fandt reklamer for mange virksomheder, der ellers havde afgivet offentlige erklæringer, der understøtter Black Lives Matter og de nylige protester supporting Black Lives Matter, der kørte på hjemmesiderne.

Selskaber, som offentlig har støttet Black Lives Matter kan ikke leve med at annoncer for dem dukker op på netsteder som er kritiske overfor eller slipper folk ind, der kritiserer BLM: Så har selskaberne en god grund til at reagere overfor Google, og Google har en god grund til at lægge netstedet som er kritisk ned.

I Nazi-Tyskland blev dette kaldt Gleichschaltung, ensretning. Alt skulle tilpasses samme mål.

Det er den proces USA er inde i og det går hurtigt.

Norske medier er med på samme galej og vil ikke se hvad der foregår. Den ene efter den anden har nedlagt kommentarfeltet og der sprøjtes rapporter ud fra Medietilsynet som snakker om fake news. Ungerne skal lære om det i skolen.

Det, vi før forbandt med autoritære regimer, sker nu i fuld offentlighed.

Samspillet mellem NGO’er og næringslivet truer ytringsfriheden på en mere grundliggende måde end før. I den digitale tidsalder er der ikke noget sted at gå hen. Er du ude er du ude.

Venstresiden er skruppelløs.

“Vi fandt, at mange af disse virksomheder, gennem deres annoncering, utilsigtet finansierer indhold, der er yderst racistisk i sit forsvar for hvid supremacisme og indeholder konspirationsteorier om George Floyd og Black Lives Matter-bevægelsen,” sagde han.

Det går ikke så godt for NBC at det gør noget. Så er det godt at kunne sparke nedad.

ZeroHedge og Federalist er i de senere år blevet kendt for at offentliggøre far-right artikler om forskellige emner. Om de nylige protester offentliggjorde ZeroHedge en artikel, der hævdede, at nogle protester var falske, mens Federalisten offentliggjorde en artikel, der hævdede, at medierne havde løjet om plyndring og vold under demonstrationerne, som begge dele var påvist i den granskning, der blev sendt til Google.

Sådan holder også danske medier på med. Særlig DR.

Men så længe der findes journalister som Tucker Carlson bliver de stillet til ansvar og Tucker bliver bare tydeligere og tydeligere i sit budskab.

Han havde aktionen mod the Federalist og Zerohedge som top sag i nat og han gik til frontalangreb på Google for måden de bruger deres magt på politisk, ensidigt til venstresidens fordel.

Men Tucker trak også de kongresrepræsentanter frem, der sidder med ansvaret for kartelvirksomhed og som er dem, der har magt til at gøre noget ved Googles dominans. Han trak Mike Lee frem, som ikke svarer på henvendelser og mere overraskende – Doug Collins (R) og Sensenbrenner. De to sidstnævnte har skrevet et fælles brev, hvori de forsvarer Big Tech mod kontrol og aktindsigt. -Disse politikere bør ikke genvælges, sagde Tucker. Det er der ingen andre værter for politiske shows som tør sige om politikere, der tilhører samme side som dem selv. Men Tucker siger: Dette er for vigtig til at tie om. Vi hælder demokratiet ud med badevandet.

 

 

ANNONSE