Tavle

Journalist Søren Baastrup, der er forfatter til den glimrende, men også svært triste bog En djævel i den lyse nat – hvem myrdede Stine Geisler?, leverer også hårdtslående anmeldelser til Avisen.dk.

Søren Baastrups anmeldelse af X Factor og ikke mindst værten Sofie Linde udløste imidlertid hurtigt en shitstorm på Twitter, og Avisens chefredaktør Per Kuskner valgte efter råd fra sin kone Helle Kuskner (!) at slette en passage fra anmeldelsen. Siden har sagen om den censurerede anmeldelse på Avisen.dk turneret rundt i medierne uden Søren Baastrups deltagelse. Men nu sætter Søren Baastrup et par ord på affæren på sin Facebookprofil. Jeg citerer opslaget i sin helhed:

“Bare rolig, selvom jeg sov længe i går, så har jeg bemærket furoren i selv etablerede medier over, at jeg i sidste uge skrev noget grimt om Sofie Linde på Avisen.dk.

Jeg undrer mig egentlig over, at mine øretæveindbydende klummer, der en overgang også stod at læse i Ekstra Bladet, først giver anledning til en bredere ballade nu. Men åbenbart har hverken De Radikale, DBU, DR, Dan Rachlin, Astrid Krag, jøderne eller muslimerne samme magt som et par Twitter-neofeminister fra mediebranchen.

Lidt skræmmende, men også ganske imponerende af Twitter-neofeministerne. Som jo i øvrigt har ligeså meget ret til deres ytringsfrihed, som jeg har til min. Vi taler også nogenlunde lige grimt til hinanden, så alt er fint der.

Jeg har undladt at svare de journalister, der har bedt om en kommentar, da jeg som professionel skribent af princip kun bidrager til underholdningen mod betaling – og da den dér lyd, man laver, når man puster hårdt ind i sin håndflade, ikke lader sig gengive på skrift.

Mine tanker om bemeldte shitstorm kan dog til dels tydes her:

Søren Baastrup: ISIS, iste og heste med ild i

 

https://www.avisen.dk

Søren Baastrups Facebookopslag om den shitstorm, der blev rejst imod ham på primært Twitter, i kølvandet på, at han havde skrevet en satirisk anmeldelse af X Factor til Avisen.dk.

 

Den nu slettede passage om Sofie Linde i Søren Baastrups anmeldelse af X Factor.

ANNONSE