Nyt

Migrantene som er strandet på de græske øer er kommet lidt i skyggen af alle dem, som i tusindvis dagligt sættes i i land i Italiens havne. I lejren Moira på Lesbos bor det for tiden omkring 4600 migranter. Her maler bureaukratiets kværn langsomt og lejrens faciliteter har heller ikke den højeste standard. Der er ikke meget plads.

Alt stoppede brat, da EU betalte Tyrkiet for at strømmen af migranter til Grækenland skulle standse og migranterne er blevet siddende fast i lejren uden større håb om at komme videre nordover i Europa.

Der er mange grupper af flygtninge og migranter i lejren. Frustrationerne lader de gå ud over hinanden – og ikke mindst politiet, som må ind for at redde dem fra sig selv

ANNONSE

Greekreporter skriver, at migranterne, hovedsagelig afrikanere, protesterede over en deportation af en asylsøger. Det førte til ildspåsættelse af telte, skraldespande og olivenlunde i nærheden. De vandaliserede også biler, som stod parkeret i nærheden af lejren og kastede sten mod politiet.

 

The Times

ANNONSE