Nyt

Det tog flere år før Storbritannien fik udvist al-Qaida-åndelig inspirator Abu Qatada til Jordanien. EMK og EMD-dommere blokkerede udvisningen.

EU har forlangt at briterne følger deres standarder og deres voldgiftsdomstol. Det har Storbritannien sagt kategorisk nej til. Nu bruger EU menneskerettighederne som murbrækker. Briterne svarer med at de om nødvendig ikke vil overholde Den Europæiske Menneskeretskonvention og eventuelt sige den op.

Det kan Sunday Telegraph afsløre og det er en meget stor nyhed.

Man forstår intuitivt, at med EMK kan EU diktere briternes indvandringspolitik, med alt hvad det fører med sig.

Boris Johnson is preparing to reject EU demands to guarantee that the UK will continue to be bound by European human rights laws once the country becomes fully independent, The Telegraph can disclose.

This newspaper understands that British negotiators will refuse to accept proposed clauses in a post-Brexit trade agreement that would require the UK to remain signed up to the European Convention of Human Rights (ECHR) – leaving the door open to break away from the treaty as soon as next year.

EMK, som også Norge og Danmark er underlagt, er regnet som en Bibel i EU. EMK går før nationale love. EMK nægtede briterne at udvise al-Qaida-prædikanten Abu Qatada. De ville have, at fanger skulle have stemmeret. David Cameron frådede af vrede over alle pålæggene. Men turde ikke bryde ud.

Nu svarer briterne på EU’s krav: Hvis det er sådan at I vil tvinge os, så går vi ud.

De finder sig ikke i at menneskerettighederne skal være en spændetrøje og et magtpolitisk instrument. Dermed kommer briterne Visegrad-landene til undsætning.

Hensynet til terroristers ve og vel går før befolkningens sikkerhed. Det er samme lovgivning som har gjort det umuligt for Norge at udvise mullah Krekar.

Der er uenighed indadtil i regeringen, skriver Telegraph, men flere ledende medlemmer har fået nok af EMD-dommernes politisering.

Several Cabinet ministers, including Priti Patel and Dominic Raab, have previously warned that the ECHR has been repeatedly “abused” by European judges. Dominic Cummings, who is now the Prime Minister’s most senior adviser, has previously attacked the European Court of Human Rights in Strasbourg for judgments, based on the ECHR, requiring the UK to give prisoners the right to vote, and blocking the deportation of “dangerous” foreign criminals.

EU spænder buen hårdt i sit forhandlingsudspil: Det er et alt eller intet-forslag.

The European Commission’s formal negotiating mandate, published last week, revealed that the EU is seeking clauses in the bloc’s trade agreement with the UK that would automatically end all “law enforcement cooperation and judicial cooperation in criminal matters” if the UK were to “denounce the ECHR”. It also wants provisions requiring the suspension of cooperation between EU and UK authorities if Britain repeals the Human Rights Act – the legislation allowing British courts to apply the ECHR.

Briterne har set sig trætte af EU’s arrogance. De vil kræve at en handelsaftale har en udmeldingsklausul fra EMK, som Storbritannien når som helst kan bruge.

Det tilbagestår at se, om EU tør følge op.

Storbritannien offentliggør sit oplæg til forhandlingerne med USA mandag.

EU er gået i offensiven efter at Storbritannien forlod Unionen.

 

Boris Johnson rejects EU demands to bind UK to European human rights laws

ANNONSE