Kopierede/fra hoften

– Aftalen med Rwanda skal ratificeres, siger Storbritanniens nye indenrigsminister James Cleverly. Han gentager løftet, som vi har hørt mange gange siden Boris Johnsons tid som premierminister.

Cleverlys forgængere, Priti Patel og Suella Braverman, har også lovet det samme. Det gælder også siddende premierminister Rishi Sunak, der havde Stop the Boats som et af sine fem valgløfter. Men indtil videre har det vist sig at være ren valgsvindel.

Nu lover Cleverly at løse problemet i en kommentar i The Telegraph. Han hævder, at han allerede er i gang med at sikre britiske grænser og briternes sikkerhed.

Safety and security should be the watchwords of any Home Secretary.

It’s why I jumped straight into it in my first week, making sure our communities are safe and our borders are secure.

Cleverly ønsker også at fremstå som en ven af ​​Israel og jøderne. Han skriver, at demonstration skal være lovligt, men uden at ikke-demonstranter bliver forstyrret af deres daglige aktiviteter. Angreb på politiet og væksten af ​​antisemitiske hændelser er fuldstændig frastødende, skriver den nye indenrigsminister.

Derfor har han allerede været i møder med jødiske ledere, «for at se dem i øjnene og love, at jeg vil arbejde utrætteligt for ikke kun at holde jøder sikre, men for at sikre, at de også føler sig trygge».

ANNONSE

Man må stille spørgsmålet: Hvordan skal Cleverly få jøder til at føle sig trygge i et land med mange millioner muslimer, hvor over 300.000 marcherer i Londons gader og opfordrer til hyldest af Hamas og fjernelse af Israel fra kortet?

Hvordan vil han håndtere en overvejende antisemitisk venstrefløj? Hvad med de studerende på de bedste universiteter? Det hele virker som et spil for galleriet. Too little, too late.

Cleverly adresserer også High Court-dommen, som sagde, at det var et brud på Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (ECHR) at sende migranter til Rwanda. Højesteret frygtede, at Rwanda ville sende asylansøgerne videre til mere usikre lande.

For det første: briterne skal snart sikre, at ECHR ikke bestemmer over britisk lovgivning. Det er på tide, siden briterne stemte nej til EU i sommeren 2016. Det er rigtigt, at Europarådet har ECHR i sin stald, men det er alligevel en overnational europæisk organisation.

For det andet kan briterne sikre, at aftalen med Rwanda sikrer, at asylansøgere ikke videresendes til andre, usikre lande. På papiret er dette allerede på plads, og både EU og FN arbejder på planer om at udnytte Rwanda som tredjeland. Men briterne er stadig underlagt hævn, fordi de gjorde noget så uacceptabelt som at melde sig ud af EU.

Det største problem er modstanden blandt briterne selv. Alle disse ikke-statslige organisationer kan naturligvis ignoreres, eller blot afskære alle former for regeringsbidrag til aktivister, der arbejder imod britiske interesser. Hvis Tory-partiet sætter sine egne vælgere først, så må de snart begynde at indføre konservative politikker.

Derudover nægter militærofficerer, både i Royal Air Force og i Royal Navy, at bidrage til transporten af ​​illegale migranter. Dette er intet mindre end mytteri, og sådanne officerer bør øjeblikkeligt miste deres stillinger og blive degraderet eller afskediget. Viljen til sådanne foranstaltninger synes fraværende.

Cleverly siger, at han og premierminister Sunak er klar til at genoverveje deres forpligtelser over for internationale domstole såsom ECHR.

We are prepared to change our laws and revisit our domestic and international legal obligations so that courts cannot block flights to Rwanda.

Han siger også, at de vil indføre nødlove, der etablerer Rwanda som et sikkert sted for illegale migranter. Man skal sætte en stopper for denne karrusel af diskussion omkring Rwanda-spørgsmålet, skriver han. For alle sande tilhængere af demokrati vil støtte alt dette.

Et flertal af briterne ønsker at sætte en stopper for illegal migration. For ulovlig migration er ikke kun uretfærdig, den er umoralsk, mener Cleverly.

Han påpeger hvordan menneskesmuglere opfører sig. De udøver alvorlig organiseret kriminalitet, og er kendt for at tæske, true og voldtage migranter, som de hævder at hjælpe.

This isn’t just an evil trade in human cargo; it’s extremely dangerous. We have to stop it.

Briterne bruger 8 millioner pund hver dag på hotelværelser til illegale migranter. Hvor svært kan det være at oprette en kæmpe teltlejr? Men Cleverly bliver nok som alle andre, der taler hårdt, men aldrig får gennemført de tiltag, der faktisk er nødvendige.

De to øverste reaktioner i kommentarfeltet viser, at briterne deler min skeptiske holdning.

One thing is clear from the comments here no one believes a word he and his kind speaks , you have lied to us to often im afraid, all trust has gone, likely for ever.

As every Home Secretary has said for the past 20 years.

Min pessimistiske konklusion er, at dette ender med en masse snak, men ikke så meget handling. Man kan kun håbe, at jeg tager fejl.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

ANNONSE

Mest læst