Nyt

Kvinden må ikke forlade hjemmet uden sin mands tilladelse, og det er en synd at nægte ham sex, hedder det i en guide for konvertitter, Göteborg moské linker til på sine netsider. Velkommen til Sverige og Vesten anno 2020.

På hjemmesiden til Göteborgs største moské, med plads til ca. 2.000 besøgende, finder man under fanen «Om islam» og «For nye muslimer» information, som på overfladen virker poleret i et tidsrigtigt design. Men svensk TV4 har set nærmere på indholdet, og man bliver ikke mindre end chokeret over at læse, hvad der står, specielt om kvindens stilling i islam.

Om «Hustruens rettigheder» læser man blandt andet:

  • Hustruen har ubestridelige rettigheder til mad, drikke, klæder, almen omsorg og et passende hjem, selv om hun selv har store indtægter.
  • Ægtemanden anbefales at tilbringe natten med sin hustru og er pålagt at gøre det i det mindste var fjerde nat. I tilfælde af polygami skal han fordele nætterne retvist mellem sine hustruer.
  • Når en mand ægter en kvinde bliver hun hans ”ære”, som han for vist må forsvare, selv med livet som indsats. Profeten sagde: ”Den, der dør i forsvaret af sin hustru er martyr.”

Det er jo rørende at kvinden har ret til både mad og drikke, samt en retfærdig sex-fordeling med mandens øvrige hustruer.

«Ægtemandens rettigheder» er lidt anderledes:

  • En muslimsk kvinde skal være lydhør overfor sin mands seksuelle behov og anbefales at gøre sig fin for ham. Om hun afviser hans legitime seksuelle tilnærmelser begår hun en synd, hvis der ikke findes nogen gyldig grund, såsom at menstruere, en obligatorisk faste, som hun skylder fra tidligere, eller være syg.
  • En af ægtemandens rettigheder er at hun ikke må forlade hjemmet uden hans tilladelse, uanset om det drejer sig om et personligt eller alment ærinde.
  • En kvinde anbefales med venlighed at yde sin mand service gennem at lave mad til ham og tage hånd om andre husholdningssysler.

TV4 har interviewet Sarah Delshad som er grundlægger af Foreningen muslimske feminister (!). «Nok en gang har en konservativ kraft fået lov til at sætte agendaen for dagens muslimer», noget som sker hele tiden», siger hun.

ANNONSE

Ja, måske der er en grund til dét, kan man jo spørge sig selv om.

Göteborgs stormoské blev bygget i 2011 med penge fra Saudi-Arabien, og var i mediernes søgelys for nogle år siden, da SVT afslørede, at flere af moskéens imamer indadtil ikke har forfægtet det kvindesyn, de hævdede udadtil.

Den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp reagerer på at moskéen linker til et materiale med så forkastelige værdier og menneskesyn.

Moskeens pressetalsmand hævder at disse kvindefjendtlige holdninger og værdier i «New Muslim Guide» ikke deles af moskeen, og at den i stedet fremmer religionsfrihed overalt.

ANNONSE