Nyt

Mikail Yüksel

Sverige har fået et parti der henvender sig til muslimer spesielt. Partiet heder Nyans.

 

https://www.svtplay.se/video/25173754/rapport/rapport-20-jan-19-30-5?start=auto

Indslag 17.40 om Nyans. Drivkraft er tyrkiske Mikail Yüksel, som blev tvungen at avgå från Centern pga tilknytning til fascistiske Grå Ulver.

Partiet vil føre kamp mod islamofobi og kræver rettigheder for muslimer som gruppe.

Enligt den senaste undersökningen gjord av DN/Ipsos är endast en av tio svenskar positiva till islam. Att islamofobi är en av de mest utbredda formerna av främlingsfientlighet i Sverige är väl känt sedan länge och bekräftas av bland annat DO, BRÅ, Forum för Levande Historia, SST, Expo. Dessutom konstaterar den senaste mätningen av DN/Ipsos skrämmande nivåer av fördomar mot muslimer.

Islamofobi växer också inom de etablerade partierna. En rad förbud mot religiösa övertygelser och praktik har tagits fram såsom slöj- och omskärelseförbud. Det gäller bara att kopiera politik från de främlingsfientliga krafterna för att behålla väljare eller locka nya. En sak enar numera nästan alla etablerade partier: islamofobi. (….)

Partiet Nyans vill påpeka att slöjförbudet strider mot svensk grundlag, Europakonventionen och Barnkonventionen som blir svensk lag från och med 1 januari 2020. Därför har Partiet Nyans anmält Skurups kommun till Diskrimineringsombudsmannen (DO) såväl som Justitieombudsmannen (JO). Framöver kommer vi inte tolerera liknande förslag eller beslut.

Diskriminering av muslimer och islamofobin växer och utgöt ett hot mot det öppna samhället. De antimuslimska krafternas syfte är att göra livet svårare för muslimer så att de kanske åker härifrån, skriver DN:s ledarredaktion. Låt oss tala klarspråk: Svenska muslimer är här för att stanna och Sverige är deras ursprungsland. Varken slöjförbud, böneförbud, omskärelseförbud eller skolnedstängning kommer att skrämma dem. (…)

Islamofobin måste omedelbart få en egen brottsrubricering och muslimer måste erkännas som en religiös minoritetsgrupp i grundlagen. De antimuslimska krafterna känner inte längre av några gränser och dessa åtgärder är därför nödvändiga.

Stoppa diskrimineringen av muslimer

Hvis de etablerede partier ikke indfrir muslimernes forventninger, er det logisk at de danner sit eget parti. Der er allerede et i Nederland. Også der er tyrkere centrale. Erdogan har mulighed for at få op til flere stråmænd i Europa.

 

 

ANNONSE