Kopierede/fra hoften

Universitetet i Sheffield, England, tilbyder nu studerende 9,34 pund pr. time for at stikke andre studenter, der har sagt noget anstødeligt. Nærmere bestemt drejer det sig om tilfælde af racistisk “mikroaggression” – et begreb, der er importeret fra USA.

Ifølge universitetet skal stikkerne hjælpe med at gøre opmærksom på racisme og derved fremhjælpe en “sund samtale”.

Allerede i 2017 hyrede King’s College i London “Safe Space marshals” – altså et civilklædt korps af meddelere, der skulle indrapportere om forkerte mennesker, der sagde noget forkert.

“Mikroaggression” defineres som tankeløse ord eller spørgsmål, der kan gøre minoriteter kede af det. Er klassisk eksempel er, hvis man spørger en medstudent, hvor han eller hun kommer fra, eller om man må røre ved deres hår.

Den nye sprogpolitik bygger på den antagelse, at medlemmer af visse minoriteter er børn, som ikke tåler normal tale.

Som Spectator bemærker, drejer det sig selvfølgelig om meget mere, nemlig at sætte ind mod visse ideer, som venstrefløjen ikke bryder sig om.

I Danmark har det længe været umuligt for såkaldt “højreorienterede” at blive ansat på et universitet, med mindre man er en meget, meget sød og medgørlig borgerlig – altså noget i retning af Jakob Ellemann.

ANNONSE

Vi har endnu til gode at få fastansatte stikkere, men det skal nok komme.

ANNONSE