Kunstbilde

Ivan Nikolajevitsj Kramskoj (1837-1887)
Olje på lerret, 36,2 x 29 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva
Russisk titel: Портрет А.И.Куинджи – Portrjet A.I. Kuindzji.

Ivan Kramskoj var en svært dyktig portrettmaler, og dette vises kanskje best i hans fremstillinger av kunstnerkolleger.

Arkhip Ivanovitsj Kuindzji (1842-1910) er, ved siden av Ivan Sjisjkin og Isaak Levitan en av Russlands fremste (og kanskje mest særpregede) landskapsmalere i siste halvdel av 1800-tallet. Hans bilder er ofte presentert her på Document, sist for temmelig nøyaktig ett år siden, da hans maleri Aj-Petri var utlånt til en utstilling i Tretjakov-galleriet – og en frekkas rett og slett spaserte inn og tok det med seg. Men saken ble raskt oppklart, og bildet sikret uten at det hadde fått vesentlige skader.

ANNONSE

Læs også

Læs også