Cover

Arkhip Ivanovitsj Kuindzji (1842?-1910)

Olje på lerret, 79 x 162cm, Tretjakov-galleriet. Moskva

Kuindzji, som tidlig ble foreldreløs, startet sin karriére som retusjør i Isakovitsj’ ateliér i Taganrog, fra 1860 til 1865. Han forsøkte å starte sitt eget fotografiske ateliér, men mislyktes, og dro til St. Petersburg for å lære å male, både på egen hånd, og ved det keiserlige akademiet – hvor han omsider oppnådde fullt medlemskap i 1893.

I 1870 sluttet han seg til malerkollektivet Pjerjedvizjniki (Vandrerne), sammen med navn som Pjerov, Rjepin. Sjisjkin, Kramskoj. Serov, Surikov, Levitan og Vasnjetsov – i praksis de viktigste realistiske malere i tsarriket i siste halvdel av 1800-tallet.

ANNONSE

Ét svar til “Natt i Ukraina (1876)”

  1. Therion siger:

    Tsjajkovskijs annen symfoni – den lillerussiske (i.e. ukrainske)

    https://www.youtube.com/watch?v=4lRO7MnVuAc