Nyt

Berlingske låner stemme til kritikken af Boris Johnson for ikke at afbryde sin ferie pga Iran-krisen. Men kritik betyder i denne sammenhæng at han ikke har kritiseret Trump tydelig nok.

Berlingske citerer the Guardian som en troværdig kilde. Guardian er meget langt ude på venstresiden og det at citere Guardian uden at nævne avisens bias, er uefterrettelig.

De kritiske røster mod britiske premierminister, Boris Johnson, er vokset støt siden lørdag.Johnson har til kritikernes forargelse undladt at afbryde sin ferie, som han tilbringer i Carabien.

Berlingske og Guardians ærend er at udenrigsminister Mike Pompeo får positiv respons hos Midtøstens despoter, men kølig modtagelse i Europa.

»Europæerne har ikke været så hjælpsomme, som jeg ville ønske, de var. Briterne, franskmændene og tyskerne er nødt til at forstå, at det vi gjorde – det amerikanerne gjorde – også har reddet europæiske liv,« siger Mike Pompeo, USAs udenrigsminister.

Det stemmer ikke. Den britiske regering ligger lavt for ikke at eskalere situationen. Udenrigminister Dominic Raab har slået fast at USA har ret til at forsvare seg.

Tyskland derimod har en anden holdning og når udenrigsminister Heiko Maas sier at han vil mægle er det grund til at være på vagt.

Danske medier har konsekvent fulgt en anti-Trump-linje helt siden valgkampen. Nu når USA står foran en krig bliver en antiamerikansk linje meget mer kostbar – for Danmark.

ANNONSE