Nyt

Foto: Mike Pompeo ved republikanerenes CPAC-møde i Washington, 2012, Wikipedia Commons

Donald Trump har afskediget udenrigsminister Rex Tillerson og erstatter ham nu med CIA-chef Mike Pompeo.

Trump varslede udskiftningen via Twitter.

Tillerson siger via en medarbejder, at han ikke aner, hvorfor han bliver bedt om at gå.

En højtstående kilde i administrationen begrunder udskiftningen med de forestående forhandlinger med Nordkorea.

Gina Haspel overtager som ny CIA-chef.

Trump ser ikke ud til at være færdig med at udskifte sit mandskab. Ved hver afgang melder medierne, at Det Hvide Hus er i opløsning. De sagde det da Rob Porter måtte gå og da Hope Hicks gik af. Men det kan også være tegn på, at Trump føler han sidder så sikkert i sadlen, at han kan tillade sig at udskifte dem, han ikke er tilfreds med.

Mandag konkluderede flertallet i efterretningskomiteen i Repræsentanternes Hus, at de ikke havde fundet noget tegn på nogen Russian collusion, efter 14 måneders granskning. Det kan være Trump føler sig sikker på, at det vil blive resultatet af undersøgelsen af Bob Mueller også. Så bliver det op på hesten og ”full speed ahead”.

 

ANNONSE