Kopierede/fra hoften

Radioværten fra den nyetablerede Radio4 – Jens Philip Yazdani – fornægter ikke sit iranske ophav.

Den licensbetalte Yazdani forlanger, at Danmark og det internationale samfund lægger et stærkt pres på amerikanerne efter, at USA har leveret et gengældelsesangreb på Den Islamiske Republik Iran.

Jens Philip Yazdani har været knap så udfarende og skarp i retorikken, da Iran tidligere leverede en perlerække af angreb på USA og dets allierede.

Licensværten virker til at have et blødt punkt for Iran, og han ser med kritiske øjne på Danmarks allierede.

For få dage siden stod iranske militser bag et omfattende angreb på USA’s ambasade i Bagdad. Det kostede menneskeliv, og flere blev hårdt såret. Man regner ambassader for at være det pågældende lands territoriale område. Derfor er det iranske angreb et direkte angreb på USA.

Tidligere har Iran kapret, truet og angrebet vestlige containerskibe. Den islamiske republik har desuden leveret et ødelæggende missilangreb på en af verdens største olieinstallationer. Iran står også bag en nedskydning af en amerikansk drone, der befandt sig i internationalt luftrum.

Alt i alt har Irans islamiske diktatur lagt i kakkelovnen til en afklapsning fra amerikansk side. Men iranske Jens Phillip Yazdani mener, at det er amerikanerne, der skal sættes ind overfor.

ANNONSE

Licensbetalerne får regningen for Radio4’s islamisk-iranske propaganda.

Se også
Ny dansk nytårstradition? Skarpe barberblade i folks lommer.

ANNONSE

Mest læst

Tjekkerne kaster handsken