Kunstbilde

Anders Monsen Askevold (1834-1900)
Olje på lerret, 54 x 74 cm, privateie.

Hos Grev Wedels Plass Auksjoner den 27. november i år falt tilslaget ved NOK 46 000, prisantydningen var NOK 40-60 000.

Askvoll kyrkje ble innviet den 13. desember 1863, og er bygget etter tegninger av Anders Askevold, som også har malt altertavlen. Det var en del misnøye med tårnets utforming, så det ble endret til sin nåværende fasong i 1896. Ettersom Askevolds bilde er datert 1885, viser det tårnets opprinnelige skikkelse.

Askevold, som fikk sin viktigste utdannelse i Düsseldorf, ble tidligere – mer enn en anelse nedlatende – omtalt som ku-maler. Og en stor del av hans malerier har nettopp kyr som motiv. Men han var også en mester i å gjengi sitt hjemlige fjord-landskap.

ANNONSE

Læs også

Læs også