Nyt

 

J-dag-traditionen fik stækket sine vinger af #Metoo-kampagnen, og nu er det definitivt slut med letpåklædte nissepiger med kaninører. Nu er der istedet kønskvotering, unisex-kostumer og dragqueens. Det danske frisind er på retur, og det stopper naturligvis ikke her. Fra DR Nyheder – Slut med frække nissepiger til J-dag: ‘Alle skal føle sig velkomne’.

“… skal du ud og smage årets første julebryg i aften, skal du ikke regne med en lummer nissefest.

Når Carlsberg Danmarks ansatte turnerer landet rundt for at promovere Tuborg Julebryg, er de nemlig iført unisex-nissekostumer. Og kaninørerne? Ja, de er for længst erstattet af nissehuer, fortæller bryggeriets pressechef Kasper Elbjørn.

– Vi gør mere i dag for at signalere, at alle voksne skal føle sig velkomne. J-dag skal passe til tidsånden og til vores værdier. Derfor har vi justeret dagen løbende, så vi kan sikre den som en bred og folkelig juletradition, som alle kan være med på, siger Kasper Elbjørn.

Siden 2014 er der ikke blevet købt kaninører ind til J-dag, og siden da har Carlsberg Danmark indført en masse justeringer, der skal sikre, at J-dag bliver en tryg dag for alle. …

Når det gælder kønsfordelingen melder bryggeriet også om en mere ligelig fordeling af nissepiger og nissemænd end før i tiden. Samtidig vil der være dragqueens på en af københavner-ruterne.”

ANNONSE