Nyt

At fjenden befinder sig på indersiden av våre samfund, har vært åbenbart længe. Et netværk på 14 forretningsfolk har spekuleret i konkurser, skatte – og momssvindel og påført staten et tab på 800 millioner. To af forretningsmændene har ladet pengene gå til IS.

I en årrække har to militante islamister været dybt involveret i et hidtil ukendt netværk med i alt 14 danske forretningsmænd med forbindelse til en række konkursramte selskaber, der har medført et tab på mere end 800 mio. kr. i ubetalt moms og skat for den danske statskasse.

I flere af selskaberne er der faldet dom for momssvindel, mens andre er blevet politianmeldt, men ikke blevet retsforfulgt. Det viser en kortlægning af flere end 100 konkursboer samt dokumenter fra flere danske og svenske retssager, som Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, sammen med dagbladet Information i dag kan fremlægge.

Af de 14 forretningsmænd i netværket har to ifølge en række retsdokumenter været en del af eller haft forbindelse til terrorgrupperne Islamisk Stat og al-Qaeda. De to forretningsmænd kan i dag knyttes til formodet momssvindel og konkursramte selskaber, som skylder den danske stat mindst 97 mio. kr. i moms og skat.

Myndighederne formoder at pengene er tabt, og SKATs særlige afdeling for økonomisk og international kriminalitet, SØIK, tror at en af de to jihadister er dræbt i Syrien.

En gennemgang viser, at bagmandspolitiet, SØIK, (Særlig Enhed for Økonomisk og international Kriminalitet) i et hidtil ukendt notat fra 2016 på baggrund af oplysninger fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, slog fast, at den ene af de to centralt placerede jihadister »med stor sandsynlighed« var dræbt i Syrien som IS-kriger.

En professor Tom Kirchmaier ved Copenhagen Bussiness School siger det er dobbelt alvorligt at staten svindles og at pengene er gået til terror. Men en lærer ved en søsterinstitution, Copenhagen Bussiness Academy, blev i december 2018 arresteret for at have deltaget i et netværk som sendte droner til IS.

Både islamister og jihadister har infiltreret samfundet og benytter sig af deres tjenester. Skal man i dag oprette en bankkonto må man svare på en række spørgsmål som skal afsløre hvidvaskning og terrorfinansiering. Men systemet klarer ikke at afsløre dem, der er på indersiden, som har oprettet selskaber i flæng og fifler og fikser med overførsler.

ANNONSE

Politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra SØIK skriver, at bagmandspolitiet tager alle sager om momssvindel og mulig terrorfinansiering alvorligt.

»De metoder, som Finans og Information beskriver, er velkendte fra vores efterforskninger. Det er metoder, vi er meget opmærksomme på. Det gælder f.eks. komplekse selskabskonstruktioner og brug af stråmænd i sager, der kan have grene til udlandet,« skriver han.

Jihadister var med i netværk, som gav staten et milliontab

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

ANNONSE