Nyt

Facebook er nådeløse mod alle der publicerer noget om Tommy Robinson.Det er ikke bare fordi det er Lars Hedegaard, Uwe Max Jensen eller Document.dk.

Sidst fredag blev tidligere norsk justitsminister fra Fremskridtspartiet, Per-Willy Amundsen, personlig opringt af Facebook der bad ham fjerne en status om Tommy Robinson. Facebook kontaktet også statsministerens kontor, officielt for at bede om kontaktinfo, noget de selv har tilgang til via Facebook.

Amundsen nægtet at efterkomme henstillingen og efter fire dage ble posten slettet.

 Sensurert av Facebook.
Fredag ble jeg oppringt av Facebook og advart: dersom jeg ikke slettet min status om Tommy Robinson, ville de sensurere den. Tilsvarende tok de også kontakt med statsministerens kontor(!) og FrPs administrasjon.
Min beskjed var tydelig: jeg nekter å slette statusen under henvisning til ytringsfriheten.
Det tok fire dager, men jeg konstaterer at Facebook nå har slettet den. Prinsipielt er dette dypt problematisk, om enn bare et lite eksempel på hvordan ytringsfriheten trues. Facebook er på mange måter en monopolist. Dersom de ikke selv klarer å forholde seg til ytringsfriheten, bør Stortinget vurdere om det kan være fornuftig å bruke lovgivning for å beskytte lovlige ytringer på Facebook.

ANNONSE