Nyt

Khalid El Fataoui, som er bistandsadvokat for de efterladte efter Louisa Vesterager Jespersen, som sammen med Maren Ueland fik hovedet skåret af da de blev angrebet af terrorister under en telttur i Atlasbjergene i Marokko sidste december, mener, at koranskolen hvor flere af de tiltalte i sagen har studeret sharia, har medansvar for de bestialske drab.

Skolen har været et «arnested for terrorisme» og må stilles til ansvar, siger El Fataoui til NRK. Dansk TV 2 talsætter fænomenet til mere end 100 personer som er blevet dømt for terrorrelaterede forbrydelser.

Udtalelsen er opsigtsvækkende, for den går langt i at hævde at Koranen, og dermed også islam, inspirerer til terror. Ikke at det er noget vanskeligt at begrunde, men sådanne påstande har det med at afstedkomme ubehag for afsenderen.

ANNONSE

Bistandsadvokaten hævder også, at en tidligere justitsminister genåbnede koranskolen, som skal have tætte bånd til Saudi-Arabien, efter at den var blevet lukket i 2009, med sigte på at få større opslutning ved et valg.

Hvis det stemmer, betyder det at islamismen har stor opbakning i den marokkanske befolkning.

Fortællingen om Marokko, som et forholdsvis moderne muslimsk land, ville i så fald få endnu et skud for boven. Tilliden til fortællingen blev allerede svært tyndslidt da det blev kendt at 1700 fremmedkrigere var rejst fra Marokko til Syrien eller Irak for at slutte sig til den islamske stat (IS), som Maren og Louisas slagtere også havde sværget troskab til.

Som Oriana Fallaci sagde i et interview med Charlie Rose i 2003, er problemet i bund og grund at det ikke er muligt at skille den islamiske terrorisme fra islam selv. Magdi Allam indså dette nogle år senere, da han i forbindelse med sin konversion fra islam til kristendommen udtalte at «ondets rod er iboende i et islam som er iboende voldelig og historisk konfliktsøgende».

 

ANNONSE