Nyt

Den arresterede mand med schweizisk og spansk statsborgerskab, som er mistænkt for at have rekrutteret IS-terrorister og givet oplæring til terrorcellen, som halshuggede Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i december, hedder Kevin Zoller og er 25 år gammel, oplyser El Mundo

Efterforskerne i sagen undersøger hans forbindelser til terrorceller både i Spanien og Marokko, og mistænker at han har drevet indoktrinering og oplæring af terroraspiranter som også befinder sig i Europa, blandt andet engelske statsborgere af marokkansk ophav.

Zoller voksede op i den lille by Versoix i den schweiziske kanton Genève med en spansk mor og en colombiansk far, som døde da sønnen var 15 år. Moren fortæller til den spanske avis, at sønnen som ung var kriminel narkotikamisbruger, og som 17 år gammel konverterede til islam i 2011 efter at have læst Koranen mens han afsonede en straf i et ungdomsfængsel.

ANNONSE

Ifølge moren fik konvertionen ham efter eget udsagn til at erkende sine fejlgreb. Zoller begyndte at frekventere moskéen og bede hver dag, men moren siger hun aldrig mærkede noget mistænkeligt. Zoller blev siden forsørget af den schweiziske stat på grund af psykiske problemer.

I 2015 flyttede Zoller til Marrakesh, og mistede dermed permanent kontakten til alle sine gamle venner. For to år siden meddelte han sine intentioner om at gifte sig med en «ren» kvinde som han senere fik en søn med, forklarer moren. 

Efterforskere fortæller til El Mundo at Zoller fremmede en voldelig og ekstrem ideologi. Sammen med to venner brugte han de sociale medier til at rekruttere usikre personer til at begå terrorhandlinger. Disse fik siden oplæring i hvordan de kunne stjæle våben og lave bomber, som derefter kunne placeres på steder frekventeret af turister. Dette bryder fuldstændigt med den officielle version fra de marokkanske myndigheder, føjer efterforskerne til.

ANNONSE