Kopierede/fra hoften

Louise Pettersson, TV2 Østjylland. Foto: Facebook

Nationalsocialistiske Nordfront har taget ansvaret for to nylige happenings i Østjylland. En hængt dukke ved Føtex Randers påskrevet ‘Stop masseindvandring’ (som et opråb mod ‘voldtægtskulturen’), samt overmaling af en Pridebænk ved Århus Stadion. Jeg gik forbi bænken i søndags, og tænkte mit. Det var den bænk, der skulle sende et signal om mangfoldighed ‘uden at moralisere’.

Folk bestemmer selv deres seksuelle præferencer, men det betyder ikke at byrummet skal ligne en gøglerskole. Pride er forlængst blevet en intolerant ideologi, og jeg ser ‘rødt’ når Instagram fortæller mig at vi går ind i ‘Pride Mont – officially!’, og min øl-app ‘Untappd’ giver mig en ‘Pride 2019’-badge med følgeteksten: “June is Pride Month and we want to recognize the impact LKGBTQ+ have had in… the beer industry”.

Under Priden i Århus den 1. juni, kunne man ved en Enhedslisten-stand se budskabet ‘DF ud af Pride’, og Pridefænomenet er blot seneste forgrening på nihilismens træ, der skal stigmatisere det tavse ikke-kulturmarxistiske flertal. Den yderste venstrefløj er drevet af ideologi, og lige netop derfor bør de mødes med en mur af uforsonlighed. Det er først og fremmest en kamp mod det borgerlige samfund. En kamp imod det bestående.

ANNONSE

TV2 Østjyllands artikel om den bemalede bænk diskuteres på mediets Facebook-side, og der findes tilsyneladende stadig dissidenter med ikke-lukkede profiler, der har mulighed for at kommentere. Det får TV2 Østjyllands SoMe-moderator til at deltage i debatten, efter at have tjekket dissidentens profil. ‘Louise’ er formentligt identisk med Louise Pettersson, der er indholdschef på kanalen. Kanalen der i en årrække havde et tidligere dømt medlem af Trotylbanden som direktør.

“Casper Juel Ja, det er normalt. Vi mener ikke, det er at snage – vi kan kun se det, folk har gjort offentligt på deres profiler, og så mener vi, det er vigtigt for andre brugere at vide, hvis de debatterer med nogen, der åbenlyst er tilhængere af eksempelvis et politisk parti eller – som her – en nationalsocialistisk bevægelse 🙂 Hilsen Louise” (TV2 Østjylland på Facebook, 10. juni 2019, ca. 22.30)

Louise Pettersson er en del af projektet ‘Ansvar for feedet’, der forleden blev omtalt i Mennesker og Medier på P1. Næsten ugentligt opfindes en ny front mod venstrefløjens modstandere, og den snigende totalitarisme, medfører naturligvis ikke at uønskede holdninger forsvinder. Blot at de foregår i det skjulte, jf. trykkoger-effekten. Fra Moderation til Modreaktion, så at sige.

Louise Pettersson, TV2 Østjylland: De skal forsøge at gøre vores kommentarspor på Facebook til en del af vores indhold. Vi ser på Facebook som andet end bare en distributionskanal, det er et sted hvor de samtaler der foregår, de reaktioner der er i sporene, og er en del af vores samlede produkt. En del af vores publicistiske produkt, og det betyder at vi gerne vil tilføre noget til de samtaler der foregår i vores kommentarspor. Så hvis der er folk der begynder at gå på vildveje, begynder at anklage hinanden, eller bare smide mudder efter hinanden, så forsøger vi rent faktisk at tale dem på rette vej. Og hjælpe dem til at få en ordentlig samtale… Det mener vi er vores opgave.

TV2 Østjyllands indholdschef Louise Pettersson, del af ‘Ansvar for feedet’-forsøg, 2019

Projektet hedder Ansvar for feedet.

Grundlæggende arbejder vi ud fra tanken om, at trolls ikke skal bestemme, hvad medier deler og ikke deler. Målet er at skabe et bedre feed for alle, hvor en spændende, nuanceret demokratisk debat har gode forhold.

Vi er provokerede af, at der i vores branche tales så lidt om udfordringerne på området. … I gruppen vil vi tage alt fra praktiske udfordringer med værktøjer og moderering op – til etiske diskussioner om eksempelvis håndtering af falske profiler i mediernes kommentarfelter.” (Nadia Nikolajeva, 2017)

 

ANNONSE

Mest læst

Præsident Harris?