Nyt

Selvom Stram Kurs ikke kom ind i Folketinget fik de alligevel så mange stemmer, at det udløser op mod ti millioner i støtte i næste folketingsperiode.

Det skal ifølge Rasmus Paludan bruges til at organisere partiet bedre.

“Også hos Stram Kurs agter partileder Rasmus Paludan at søge de omkring ti millioner, som hans parti står til at få af staten over de næste fire år. Pengene skal bruges til at opbygge et mere organiseret parti frem mod næste folketingsvalg, fortæller han.”

En lektor som TV2 har fundet frem mener det er problematisk:

Da loven om partistøtte blev vedtaget i 1987, var tanken at hjælpe partierne, blandt andet fordi de dengang oplevede medlemsflugt. Det fortæller lektor ved Københavns Universitet Karina Kosiara-Pedersen, der har siddet i regeringens partistøtteudvalg.

Siden loven blev lavet, har vi set opblomstringen af flere forskellige partier, der alle har haft en organisering i en eller anden grad. Men de partier, vi nu ser, som er enkeltmandsbårne, er en helt anden type, og derfor kan det godt være, at man skal se på, om loven er hensigtsmæssig, som den er nu, siger Karina Kosiara-Pedersen.

TV2 oplyser ikke om der er flere medlemmer af politiske partier i dag end i 1987, men i en opgørelse fra Altinget.dk viser det sig, at antallet af medlemmer af politiske partier fra 2001 og frem til 2014 raslede ned. Herefter skete der dog en stigning pga. nye partier som Alternativet og Nye Borgerlige.

Altinget.dk

ANNONSE